neděle 27. září 2015

Hydratační micelární voda s bylinným extraktem

Bylinný extrakt, který jsme si vyrobila z kombinace jitrocelu a měsíčku dle tohoto návodu, můžeme zakomponovat i do skvělé hydratační micelární vody. Micelární voda pak bude hezky doplňovat řadu nočního a denního krému.


Rozpis na 100 ml

3 ml oleje lisovaného za studena - já použila meruňkový
10 ml bylinného extraktu
77 ml minerální vody
2 ml jablečného octa - na dorovnání pH
20 kapek cosgardu

Do 100 ml lahvičky odměříme postupně všechny suroviny, protřepeme a můžeme ihned používat. Přidaný olej bude během čištění o pokožku rovnou jemně pečovat, močovina slouží k hydrataci pokožky, bylinný extrakt zajistí hojivý účinek, jablečný ocet nám dorovná pH na cca 6,5 tak, aby nám fungoval cosgard. 
Tak a máme ucelenou řadu :)

2 komentáře:

  1. Dobrý den Míšo, chtěla sem se zeptat-od kamarádky mám tinkturu máta, dala by se nějak zakomponovat do tohoto receptu a popř. v jakém množství? Je pak nutné dávat cosgard když tam je alkohol 40% a jak by se recept pak upravil? Nemám měřič PH tak nevím zda by se musel přidávat ocet.
    Děkuju za radu
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. množství alkoholu musí být 10-15%, pak se nemusí konzervovat.Víc jsem o přepočtech + odkaz na přepočítavací tabulku kvůli ředění psala tady http://www.mishabeauty.org/2016/01/bylinna-ustni-voda.html

      Ocet je tam pak už zbytečný. Jenom netuším, jak silně mátová ta tinktura je, protože by se jí musela použít cca 1/3 z celkového obsahu a nevím, jestli to pak nebude dráždit...

      Vymazat