sobota 26. září 2015

Kurz pro Bylinky Revue - začínáme s výrobou vlastní kosmetiky

Dneska odpoledne jsem měla tu čest lektorovat kurz pro čtenáře časopisu Bylinky Revue. Kurz se konal v příjemném a vzdušném atelieru Galeria Školská, v centru Prahy. Celé odpoledne se neslo v duchu přátelské atmosféry, a to díky báječným posluchačům a skvělému zázemí včetně mňamkových a hlavně zdravých drobností k zakousnutí. 

Tak jako všechny kurzy, které vedu, tak i tento začal malou dávkou teorie. Někomu se může zdát být zbytečná, ale bez ní to prostě nejde. Na začátku se tak všichni dozví co je třeba k výrobě vlastní kosmetiky, jak postupovat, co je vše třeba vědět, aby výsledek byl opravdu podle našich představ. Posluchači si mohou doslova osahat a očichat velké množství olejů lisovaných za studena, podívají se na základní emulgační vosky... Prostě se dozví to podstatné a nezbytné.
Řada dotazů svědčila o zájmu všech o výrobu vlastních produktů.


Jak je vidět,do výkladu jsem se pustila i rukama :)


Všichni si psali poznámky do manuálků, které jsem pro posluchače připravila a redakce zajistila výtisk. Manuálek má více jak 40 stran a obsahuje to nejpodstatnější o surovinách, postupech a dále řadu základních receptů.


Na kurzu proběhla praktická ukázka výroby krému s tím, že posluchači měli možnost si zkusit krém vyrobit sami.


Pozor... akce.


A mícháme. Všichni bedlivě pozorovali postup věřím že byli příjemně překvapení tím, jak jednoduše lze krém vyrobit.


Po praktické ukázce přišla na řadu tvorba pleťového olejového séra a krému z jemné krémové báze. Každý posluchač dostal malý balíček a sám si pod mým vedením vytvořil vlastní produkt.


Jak je vidět, měli jsme mezi posluchači i muže, což svědčí o tom, že zájem jde napříč všemi.  


A tady je jedna ze skupinek v plné akci.


Z kurzu všichni odcházeli příjemně naladění a s nadšením, že si doma výrobu vyzkoušejí. Mezi řečí jsem zaslechla krásnou větu TAK DO DROGERIE MĚ UŽ NIKDO NEDOSTANE.
No uznejte, není tohle ta pravá odměna pro lektora?

A mně nezbývá nic jiného než se těšit na další kurz.

Děkuji děvčatům z redakce Bylinky Revue za zorganizování.

Pokud by se vám líbil podobný kurz, nebo jakýkoliv jiný, pak vězte, že není nic jednoduššího než mě oslovit. Pokud je Vás více jak 6 a máte vhodné prostory, mohu za vámi i dojet.








Žádné komentáře:

Okomentovat