pátek 25. září 2015

Bylinky Revue 10/2015

Další číslo úžasného časopisu Bylinky Revue a speciálu je na světě. Tentokrát na nás dýchne teplo babího léta. Časopisy jsou plné zajímavých článků, no a moje maličkost tentokrát dostala dost veliký prostor.


10/2015

Aktuální číslo nás pomalu ale jistě přenese do babího léta. Z obsahu namátkou vybírám článek o růži šípkové zaměřený na využití šípků.Mně osobně se moc líbí příspěvek o zdrojích vápníku z rostlinných zdrojů, což jako nemasožravec a mléko a spol. nekonzumovač velmi ocením. Ruku v ruce jdou báječné zdravé veganské polévky, které rozhodně vyzkouším. Kdysi dávno mě trápila nespavost, proto by se mi nyní článek na toto téma hodil.  
Samozřejmě od mé maličkosti zde také najdete článek, tentokrát na téma Kostival lékařský, na který můžete pomalu vyrazit ven, a který lze samozřejmě zakomponovat do kosmetiky, v tomto případě hlavně té "léčivé". Uvozovky píšu schválně, protože napsat o bylině, že je léčivá je pro unijní úřední šimly vrchol drzosti. 
Další rozsáhlý článek je o výrobě přírodních parfémů. Jedná se o první část (je to vlastně abstrakt z mé brožury o výrobě přírodních parfémů), která je věnována rozdělení vůní do jednotlivých skupin a rozdělení esenciálních olejů do emočních skupin tak, aby byl parfém nejen o vůni, ale  o harmonizaci duše. Nechybí receptík na tuhý parfém.

Speciál Herbář

Herbář, který je samostatným miničasopisem k vydání Bylinek Revue je tentokrát celý o bylinkách proti bolesti.


Dozvíte se v něm, jak lze přírodní cestou, za pomoci bylinek bojovat proti různým druhům bolesti - migréna, nemocná záda, nefunkční klouby, bolavá duše, pomoc při porodu...


Jednou větou. Časopis Bylinky Revue se speciálem si rozhodně stojí zato zakoupit, ať již v novinových stáncích, nebo přímo od nakladatele ZDE.
No a já vám přeji příjemné počtení.


Žádné komentáře:

Okomentovat