čtvrtek 4. června 2015

Co do půlky června

Ajaj, tak je jasné, že ne vše se zadařilo do konce května zveřejnit. Oproti původnímu plánu nedošlo na BB. No to proto, že se mi u jedné začaly oddělovat fáze a u druhé zase textura není to pravé ořechové, takže musím krapet změnit recepturu. To jen aby jste si nemysleli, že se vše podaří najednou. A intimo gel dám co nejdříve :)



Na druhou stranu máte navíc rozjasňovač, něco málo o využití břízy, o heřmánkové vodě, oční roll-on. Tak to snad tak strašné není :)

Mám rozepsaný příspěvek na  tělový pudr, matující průhledný pudr, matující krém - musím doladit fotky :)

V eshopu přibude navíc pár novinek, což s sebou nese i nápady na jejich využití. Těšit se můžete na nový antioxidant, dispergovadlo (látka, která umožní rozptýlit éteráky do vody), kofein, nový konzervant akceptovatelný v biokosmetice... Já bych potřebovala vlastní klon :)

A pokud to někoho bude zajímat, vyráběla jsem bezovo pomerančový rosol (jam to prostě není) a chystám se na růžový rosol, tak dám do placu návod, jak jsem je vyrobila. Na ten růžový se obzvlášť těším, protože bude neskutečně vonět. Už to vidím, že budu dělat dvě várky.

8 komentářů:

  1. Dobrý den. Přimlouvám se za neoplachovací kondicioner na vlasy. Mám přírodní blond a tím pádem jemné.Ale potřebují trochu na koncích vyživit.

    Kdyby to šlo, budu ráda.:)

    Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což o to :) Problém je na straně emulgačního vosku, který se špatně schání..

      Vymazat
  2. Takže jestli to dobře chápu BTMS není vhodný? Dělala jsem si podle Vás masku a přemýšlela jsem, že bych nanesla na konečky a nesplachovala. Odradil mě ten mýdlový základ.
    Škoda, jinak jsem spokojená se šamponem i maskou.

    OdpovědětVymazat
  3. Omlouvám se. Měla jsem na mysli šamponový základ.

    Kdybych použila jen destilovanou vodu, glycerin, vit.E a nějaký éterický olej? A do toho třeba skvalan?
    Musela bych konzervovat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono ty bezoplachové jsou spíše stříkací konzistence a BTMS emulzi s hodně vody moc neudrží. Jinak vy se teoreticky určitě dal balzám využít, vynechat mýdlový či šamponový základ, a potom dát trošku balzámu do dlaně, naředit vodou a vetřít do vlasů...

      Vymazat
  4. Děkuji. Používám silikonové olejíčky a jsem spokojená.Díky nim jsem dosáhla dlouhých vlasů.Jen jsem je chtěla nahradit něčím přírodním. Když už používám přírodní šampon i masku, tak je škoda používat silikony. Vyzkouším. Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak určitě dejte vědět. Jinak výborný na vlasy je i vlasový olej - http://www.mishabeauty.org/2015/03/vlasovy-olej-s-arganem-bambuckym-maslem.html

      Vymazat
  5. Věděla by stě namíchat japonský vosk na tvarování vlasů? Nedokážu to nikde sehnat.

    OdpovědětVymazat