pátek 19. června 2015

Parfémovaný tělový pudr

Pokud si chcete vychutnat dokonale sametově jemnou pokožku, pak jednoznačně sáhněte po vlastnoručně vyrobeném parfémovaném tělovém pudru. Můžete ho parfémovat jakýmkoliv esenciálním olejem (pozor bych si dala jen na citrusy kvůli jejich fotosenzibilitě).

Ilustrační foto

Recept na 100g

Recept je tak strašně jednoduchý, až se ho pomalu stydím uveřejnit :). V podstatě budeme potřebovat pouze 2 suroviny - na základ, který můžeme dál modifikovat. Základ je díky složení vhodný i pro citlivou pleť. Základ můžete klidně použít i na obličej.

50 g kaolínu

volitelné:
25 kapek esenciálního oleje, popřípadě nějaké vymazlené parfémové směsi
letní verze - až 1 zarovnaná čajová lžička slíd, pokud se chcete třpyťánkovat na sluníčku, kombinace bílé, zlaté a bronzové

Pokud by jste chtěli mít pudr i s jemným UV fitrem, můžete do základu přidat oxid titaničitý - množství volte podle stupně krytí. Přeci jen by ale potom bylo lepší ho kolorovat oxidy železa, jinak hrozí, že budete za ředitelky vápenky.

Samozřejmě pudr mohou použít i muži, stačí zvolit mužské esenciální oleje. I muži mohou mít  citlivou pokožku. A tady asi bez slíd :) :) :)

Tělový pudr doporučuji aplikovat na opeelingovanou pokožku, která byla ještě ošetřená hydratačním krémem. Po jeho vstřebání popadněte ten nejširší štětec, co doma naleznete, nebo si kupte v drogerii kvalitní labutěnku :) 

Pudr je dobré skladovat v nějaké  dobře uzavíratelné sklenici nebo dóze.

Žádné komentáře:

Okomentovat