sobota 27. června 2015

Už jste vyzkoušeli napařování?

Napařování obličeje je vhodný způsob, jak důkladně očistit svou pleť. Napařování má svá pravidla, protože například časté napařování není příliš vhodné. Díky volbě bylinek, které jsou nyní v plném růstu, můžeme pleti opravdu prospět. Působením páry dochází k otevření pórů, pokožka pak může lépe absorbovat účinné látky z bylinek. Pocení, které pára vyvolá, pak napomůže detoxikaci a hlubokému čištění pokožky.
Co budeme pro napařování potřebovat? Dostatečně velkou misku (je lepší ji napřed prohřát, jinak dojde ke zbytečnému ochlazení horké vody), ručník, bylinky a 10 až 15 minut času:)

Bylinky
Bylinky volíme dle typu pleti a toho, co právě naše pleť potřebuje.

Mastná pleť - měsíček, tymián, řebříček, šalvěj
Suchá a citlivá pleť - květy bezu, violka, růže, chrpa, petržel

Hluboké čištění a detoxikace - rozmarýn, kopřiva
Relaxace a uklidnění - růže, levandule, měsíček, meduňka
Hojivé - jitrocel, kostival, měsíček

Jak na správné napařování
Pro správné napařování potřebujeme 1 a půl litr vroucí vody a 3 hrsti čerstvých bylinek nebo 1 hrst sušených. Bylinky vložíme do misky a přelijeme vroucí vodou. Ručník přehodíme přes hlavu a z výšky  cca 40 cm necháme páru působit na normálně očištěný obličej po dobu 10 až 15 minut. Poté z obličeje vatovými tamponky odstraníme pot a vysráženou páru, opláchneme vlažnou vodou, osušíme a namažeme hydratačním krémem.

Jak často napařujeme?
Majitelky (a majitelé) mastné pleti mohou napařování provádět dvakrát týdně. Ti co mají normální pleť jednou týdně, pro suchou a citlivou pleť napařování provedeme jen jednou za  dva týdny.
Pokud máte v obličeji popraskané žilky, napařování nepoužívejte...

Tip
Nemáte-li po ruce bylinky, ale máte příslušný esenciální olej, pak do vody přidejte pár kapek...



Žádné komentáře:

Okomentovat