sobota 22. října 2016

Vitamínový krém

Podzim... No já nevím jak vy,  ale já z něj nějak obzvlášť nadšená nejsem.  Většinou fouká vítr,  prší,  je to předzvěst zimy,  kterou fakt nemusím... Pleť začíná krapet v tom sychravém počasí strádat.  Nebyla bych to ale já,  kdybych zalezla do nory a vylezla až na jaře :).  Proto jsem dala dohromady krém plný účinných látek,  který  pleť doslova rozzáří.


Rozpis na cca 50 ml

4 g trnkového oleje
3 g coco silikonu
3 g ovesných lipidů
3 g olivoilu
3 g jahodové šťávy
31 g růžové vody
2 g liposomálního vitamínového komplexu
10 kapek cosgardu
2 SMIDGEN béžové slídy
Dle vlastní volby EO nebo parfem do kosmetiky

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu , metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň. 

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Postup je velmi jednoduchý. Do jedné misky odvážíme olej, coco silikon, ovesné lipidy a olivoil (olejová fáze), do druhé růžovou vodu a jahodovou šťávu. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosků v oleji. Misky vyjmeme a následně vlijeme vodní do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze, přidáme slídu. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme liposomální vitamínový komplex (až po zchladnutí a nezapomeneme před použitím protřepat), cosgard a  a dle vlastní volby EO nebo parfém do kosmetiky.

PH takto připraveného krému je  6,5  bude záležet na použité vodě. Při zachování hygienických podmínek krém vydrží 3 měsíce.

Krém je samozřejmě vhodný pro muže, stačí jen buď vynechat vůni, nebo použít nějakou dřevitou, třeba EO cedr :)


(ten z obrázku o objemu 30 ml koupíte ZDE)

1 komentář:

  1. Mishko, dal by se použít za trnkový olej třeba jojobový, nebo meruňkový. Ještě mám po ruce skvalan, caprylis. Mělo by to sednout normální pleti :-)

    OdpovědětVymazat