pondělí 3. října 2016

Bylinky Revue říjen

V říjnu vychází celkem 4 časopisy od Bylinky Revue a v každém mám jeden článek. Prostě tentokrát jsem se opravdu snažila.


V klasickém měsíčníku Bylinky Revue 10/2016 vyšel v rámci pravidelných příspěvků článek na téma Dub zimní/letní a jeho využití v kosmetice. Jen pro zajímavost, tyhle příspěvky mi zaberou cca 3 hodiny času. Samozřejmě že neznám zpaměti obsahové látky rostlin, ale mám plnou knihovnu těch správných knížek, takže je kde čerpat. Recepty jsou poté moje vlastní. A protože se i mistr tesař utne,  tak i já tam mám malou chybku.  Tinktura se dle rozpisu dělá s 90 ml lihu a ne 60, jak je uvedeno.  Blbý překlep. 


Mimo to v časopise najdete řadu zajímavých článků, namátkou o Bylinách proti stárnutí, článek o Mučence, jak na bolavé zuby, povídání o vitamínu C a recepty na zdravá jídla.

Herbář je tentokrát na téma Vlasy a od mé maličkosti se můžete dočíst o Domácích produktech proti vypadávání vlasů. 

Zvláštní vydání Bylinky Revue Téma: Vege život je naprosto bombastický. Speciál se mi strašně líbí. Ono to bude asi tím, že se na hony vyhýbám masu a mléčným výrobkům, takže je mi toto téma blízké. Vegan sice nejsem, ale i tak se mi článek o veganské kosmetice psal moc hezky, byť jsem na něm "dělal" týden. Článek má rozsah 9 stran, což je opravdu dost, a mimo zajímavostí o veganské kosmetice vůbec v něm najdete řadu návodů na vlastní zaručeně veganské kosmetické produkty. 


Mezi další výborné články patří (teda oni jsou všechny super) Vege život dětí, Alternativy kůže, Vitamín B 12, Potřebují svaly maso .... a řadu veganských receptů. Aby bylo mezi námi jasno. To že nejím maso neznamená, že brojím proti masožravcům, doma mám dva, vlastně se psem tři, ale není od věci si přečíst něco o Alternativních výživových směrech a zařadit bezmasé dny :).

Posledním časopisem je Šaman, magazín o duševní a tělesné harmonii. Do tohoto časopisu jsem přispěla článkem Magie pro krásu. Snažila jsem se zmapovat bylinky, které se odpradávna používaly v rituálech majících přivolat věčné mládí, krásu a lásku. I když se může zdát, že je článek "čarodějnický", nutno podotknout, že jsem opravdu hledala ve starých knihách. 


Byliny hrály a hrají velkou roli napříč všemi kulturami. Je proto zajímavé zjistit, co naši předci dělali pro svou krásu. Ono takové rituální lázně jsou opravdu tou pravou relaxací.

Časopisy můžete koupit v řadě trafik, nebo si je jednoduše můžete koupit v eshopu Bylinky Revue.

Žádné komentáře:

Okomentovat