středa 23. srpna 2017

Mořské vlny - hydratační

Tímto příspěvkem reaguji na "mou" skupinu na Fcb, kde byla scháňka po produktu na zvlnění vlasů. No a tak jsem se inspirovala zase venku a u John Masters Organics Sea Mist Sea Salt Spray with Lavender  jsem obkoukla složení. Malinko jsem ho vylepšila, ale opravdu jen malinko a tady to je. Jako dámy, kupovat za 16 liber 250 ml mořské vody s levandulovým olejem je opravdu masakr 😂😂😂


Rozpis na 100 ml

80 ml demineralizované nebo destilované vody
10 g mořské soli
20 kapek EO levandule
20 kapek EO rozmarýna

Mimo to budeme potřebovat 100 ml lahvičku, uzávěr s rozprašovačem, líh na dezinfekci všech pomůcek a obalů, váhu. Pokud máme pevnou ruku, můžeme odměřovat rovnou do lahvičky, pokud nee :), vezmeme si na pomoc ještě nějakou kádinku.

Ze všeho nejdříve si ve vodě rozpustíme mořskou sůl. Potom do lahvičky nebo do kádinky si odměříme zbytek surovin. Nakonec přelijeme do lahvičky a uzavřeme. Sprej jsem nijak nekonzervovala. Množství soli v kombinaci s EO sprej udrží.

Před použitím je třeba samozřejmě sprej protřepat. Lze ho aplikovat jak na suché, tak mokré vlasy, které jednoduše "poprášíme" jemnou mlhou. Vlasy namačkáme, při použití do mokrých vlasů "pomačkáváme" do úplného vysušení. Použité suroviny zaručí regeneraci, hydrataci a přiměřené natužení a vytvarování vlnitého účesu. Jak vlasy vypadají najdete na mém Instagramu.

Oproti původnímu receptu, ve kterém je jen voda, mořská sůl a EO levandule jsem doplnila Fucogel kvůli hydrataci, panthenol na regeneraci a EO rozmarýn, který mým vlasům svědčí. 

1 komentář:

  1. Jé, já tady mám ještě litr zakonzervované mořské vody z Řecka...jdu na to. :) Doufám,že budu mít lokny jako Julia Roberts... :)))
    Klára

    OdpovědětVymazat