pátek 25. srpna 2017

Pleťová revitalizační maska - inspirace Botanicals

Masky na obličej jsou opravdu vděčné téma a můžete si jich vytvořit bezpočet. Jednorázových, suchých směsí, co dům dal 😁. Já jsem se tentokrát inspirovala maskou od Botanicals Revitalising Mask, která je docela drahá - 35 g za 20 liber 😯


Rozpis na cca 100 ml

20 kapek EO geránium
15 kapek EO levandule
10 kapek EO palmarosa

Mimo to budeme potřebovat misku, vodní lázeň, váhu, 100 ml dózu,  metličku a dezinfekční prostředek. Vše potřebné můžete koupit ZDE

Postup je velmi jednoduchý. Do misky jen odměříme oleje, máslo, cetyl, cetearyl a dáme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění vosků. Pot misku vyjmeme a vmícháme  jíl (pokud nemáte růžový, použijte bílý kaolín), glucosid, extrakt ze zeleného čaje a mícháme do postupného zhoustnutí. Následně přidáme esenciální oleje, vit. E a rozmarýnový extrakt. Přeneseme do vydezinfikované dózy.

Masku jsem po vzoru originálu nekonzervovala. Čajový extrakt má sám o sobě poměrně slušnou trvanlivost, navíc je přidán rozmarýnový extrakt, který má mimo jiné antimikrobiální účinky, tak masku udrží.

Masku nanášíme nejlépe čistým kosmetickým štětcem - jukněte na  můj Instagram Mishabeauty_org, necháme působit 10 minut a opláchneme vlažnou vodou. Maska je určená pro normální, suchou, mdlou a zralou pleť.

Tak co, líbí?

Žádné komentáře:

Okomentovat