pátek 4. srpna 2017

Obnovující letní krém

Určitě to znáte. Koupíte si nějakou novinku a hned jí chcete vyzkoušet... Já to mám úplně stejně, ale problém je v tom že nevím, co mám vyzkoušet dřív. Mám totiž k dispozici tolik vzorků, že bych to asi jen na sebe nikdy nevypatlala (ještě že mám kamarádky :))... No a sítem nakonec projde jen něco. Ne proto, že by se mi nějaký vzorek nelíbil, to se stane opravdu málo kdy, protože už když vybírám novinky, tak jen takové, o kterých si myslím, že by se vám líbily také, ale protože jejich cena je někdy ve spojitosti s odběrovým množstvím naprosto šílená (to se ale dozvím většinou až když se namlsám...).
Tohle ale neplatí pro jednu skvělou aktivní látku s tajuplným názvem Celligent, kterou oceníme hlavně teď v létě, kdy se chtě nechtě vystavujeme slunečním paprskům. Aktivka působí jak preventivně, protože brání na buněčné úrovni poškození DNA vlivem slunečního záření, ale také opravně ve chvíli, kdy paprsky už na pokožce napáchají nějakou tu neplechu. Krémík jsem měla s sebou už na Krétě a dodatečně jsem si do něj přimíchala jen trošku karotkového macerátu kvůli zlatavé barvičce. A používala jsem ho ráno, i když je senzoricky hutnější:).


Rozpis na 100 ml 

59 ml vody (destil, demi, mineral, hydrolátu) 
konzervant, já dala 20 kapek cosgardu
variantně parfém nebo EO na ovonění


Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu , metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň. 

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.
Do jedné misky odvážíme skvalan, oleje, lipidy a olivoil, do druhé vodu, extrakty a ječmenný škrob. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosků v oleji.Pozor, vodní fázi je nutné míchat, protože obsahuje škrob. Misky vyjmeme a následně vlijeme vodní do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Po rozmíchání si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme Celligent, konzervant a variantně něco na ovonění. Pozor, emulze při míchání dost mění strukturu. Nejdříve to vypadá, že se to nespojí, pak to najednou hodně zhoustne, aby se z toho nakonec stal velmi příjemný krémík. Ječmenný škrob je texturizační činidlo, krém je díky němu po aplikaci velmi příjemný na pokožce.
PH takto připraveného krému je cca 5,5 - 6  bude záležet na použité vodě. Při zachování hygienických podmínek krém vydrží 3 měsíce.

Krém je samozřejmě vhodný pro muže

1 komentář:

  1. Dobrý den Miso, je tento krem vhodný aj ako opaľovací? Dakujem

    OdpovědětVymazat