neděle 6. srpna 2017

Hydratační sprej na vlasy - dvoufázový

Poslední dobou jsem vlasovou kosmetiku opravdu zanedbávala, jsem hambářka. Hlavně teď, v létě je to poněkud neodpustitelné 😇. Připravila jsem si tedy pro vás vlasovou lahůdku, která navíc vyniká jednoduchostí. Smícháte jí v podstatě během pár minutek. Druhou fázi - olejovou jsem přidala proto, aby se vlasy rovnou i pěkně vyživily a byly pěkně lesklé.

Rozpis na 100 ml

5 kapek kyseliny mléčné
do 100 ml měsíčkový nálev pro blondýnky, nebo ořechový pro tmavovlásky, postačí i voda...
konzervant, já použila  20 kapek cosgardu

Mimo to budeme potřebovat 100 ml lahvičku, uzávěr s rozprašovačem, líh na dezinfekci všech pomůcek a obalů, váhu. Pokud máme pevnou ruku, můžeme odměřovat rovnou do lahvičky, pokud nee :), vezmeme si na pomoc ještě nějakou kádinku.

Ze všeho nejdříve si uděláme silný bylinkový nálev. Pokud ale nemáme, nevadí, pak použijeme jen vodu. Buď do lahvičky nebo do kádinky si odměříme všechny suroviny a do 100 ml doplníme buď nálevem nebo vodou. Tak či tak vše nakonec přelijeme do lahvičky, zakonzervujeme, můžeme variantně přidat 10 kapek EO ylang ylang, nebo nějaký parfém a uzavřeme. PH spreje je 5,5 - 6, bude záležet na použité vodě.

Před použitím je třeba sprej protřepat. Lze ho aplikovat jak na suché, tak mokré vlasy, které jednoduše "poprášíme" jemnou mlhou. Vlasy promneme. Použité suroviny zaručí regeneraci, hydrataci a zdravý lesk vlasů.

Žádné komentáře:

Okomentovat