neděle 30. listopadu 2014

Kurz výroby minerální kosmetiky

Tuto sobotu (29. 11. 2014) proběhl "Kurz výroby minerální kosmetiky " pod patronací Manipury. Kurz proběhl opět v příjemné atmosféře a jak je patrné z fotografie, účastnice odcházely s úsměvem na rtech. Přiznám se, že tento kurz je pro mě velmi příjemný, protože sama jsem zdoběna a miluji výrobu vlastních odstínů. Díky recepturám, které si s sebou účastnící vždycky odnesou, jste potom schopni vytvářet si vlastní báze, přesně podle stavu vaší pleti, barevně je sladit... No prostě si už nikdy nebudete muset koupit jediný makeup, jediný transparentní pudr, tvářenku, stíny, balzámy. Pokud je mi známo, je to jediný takto ucelený kurz, proto pokud máte rádi barvičky, určitě si nenechte další utéct, popřípadě mě kontaktujte a můžete se domluvit kdykoliv se mnou osobně. Stačí partička 4 - 5 osůbek :)




Jak vůbec kurz  pod patronací Manipury probíhá? Kurz probíhá v kreativní dílně rodinného centra Jablíčkov na Praze 10 a je zaměřen tak, aby i úplní začátečníci získali dovednosti výroby minerální dekorativní kosmetiky, která barevně ladí s jejich tónem pleti. Domů si účastníci odnesou   čtyři produkty v barvách, které si sami zvolí.

Obsah kurzu:
TEORETICKÁ ČÁST
1. Základní hygienické postupy a zásady při výrobě minerální kosmetiky
2. Seznámení s ingrediencemi potřebnými pro výrobu minerální kosmetiky - tj. tvoření minerálních bází pro pudry, tvářenky a stíny. Dále tvoření správných odstínů s použitím oxidů železa a barevných slíd.
3. Recepty a postupy „krok za krokem“ 

PRAKTICKÁ ČÁST
1. Výroba báze pro vlastní minerální make-up
2. Výroba vlastního odstínu minerálního make-upu
3. Výroba minerální tvářenky
4. Výroba minerálního stínu - z výběru 15 odstínů
5. Výroba tónovaného balzámu na rty

V ceně kurzu je zahrnuto:
 - tiskový materiál všech zásad, receptů a postupů výroby minerální kosmetiky probíraných na kurzu;
- ingredience k výrobě všech 4 produktů;
- obaly na všechny produkty.

Kurz se nesl v příjemné atmosféře, probíhala čilá diskuze a všechny účastnice odcházely s úsměvem na tváři a s vlastnoručně vyrobenými produkty. Malým bonusem je možnost objednání surovin od Manipury za snížené ceny, které majitelka e-shopu přinese vždy na konci kurzu.

Kurzy pod patronací Manipury probíhají průběžně po celý rok, takže se určitě vyplatí sledovat webové stránky kurzů, kde vždy naleznete aktuální termíny.

Samozřejmě pokud máte zájem o individuální kurz u mě doma, můžete mi napsat na můj mail.
Nabídka barev make-upů


Tvářenky


Stíny - některé






Byli jste na kurzu? Jak se Vám líbil? Podělte se o své dojmy.

4 komentáře:

  1. Nechystáte na toto téma také náhodou nějakou eknihu?

    OdpovědětVymazat
  2. Ano chystám, ale ekniha v tomto případě není úplně to nejlepší řešení. Je to spíše takové vodítko, protože práce s plnidly i pigmenty (oxidy železa) je hodně "zapeklitá" a tady opravdu doporučuji přímou interakci s někým, kdo to už umí.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc jsem si váš kurz užila, byl úžasným barevným zpestřením těchle šedých dnů! :)
    Jinak ze všech produktů jsem naprosto nadšená, nikdy mi makeup nedržel tak dlouho netknutý, jako ten, co jsem si díky vám vyrobila :)
    takže ještě jednou, DÍKY MOC! :)

    OdpovědětVymazat