úterý 18. listopadu 2014

Dárkový balíček V - šumivé koule

Já nevím jak jste na tom vy, ale já šumivky miluju. Pohodička, lavor s teplou vodou, šumivka do toho a relax. Nebo pořádná koupel a šumivky a zase relax :). Přitom jedna velká bomba stojí kolem 60,-Kč. No pardon, ale to je tak trochu zlodějina, když si ji můžete sami vyrobit za cca 5,-Kč :). Navíc máte tu výhodu, že si do nich můžete dát všechno, co máte rádi. Tyhle jsou vyrobené s levandulí a potom s mátou a citronem. Škoda, že obrázek ani video, které bude níže, nepřenáší vůně :)


Recept

Receptů naleznete spousty, tohle je můj oblíbený. Pokud by jste měli zájem o více variant, můžete si za 55,- Kč objednat mou brožuru. Cena vás nezruinuje a vy budete oslňovat své příbuzenstvo skvělými dárky :)

2 šálky sody
1/2 šálku soli
1/2 šálku kukuřičného škrobu - najdete v obchodech
3 lžíce mandlového nebo jiného oleje lisovaného za studena
vodu nejlépe v rozprašovači
bylinky - volitelné
esenciální oleje - volitelné
Do velké mísy dejte kyselinu citronovou




Potom sodu

sůl

škrob

olej

potom stačí promíchat a přidávat pomelu vodu, nejlépe v rozprašovači a míchat rukou, dokud nebude hmota takhle držet pohromady

V závěru přidejte libovolné bylinky nebo esenciální olej. Nakonec vezměte kleště na šumivky nebo formičky. Tu kouli jsem koupila u Stoklasy. PS silikonové formičky moc nefungují, musíte mít kovové :)

A takhle pěkně to potom vypadá :)

Tak co myslíte, zkusíte je také? Já doufám že určitě :) Nezapomeňte se přihlásit k odběru novinek, aby vám už nic neuteklo, klidně sdílejte a hlavně - užijte si zábavu při vlastní výrobě.

9 komentářů:

  1. Jsem na youtube dostala od někoho vynadáno, že se mu to ani na počtvrté nepovedlo... Že by to bylo v rukou?

    OdpovědětVymazat
  2. Je to v rukou, mě se povedly hned napoprvé a to jsem nešika :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den chystám se na bomby podle vašeho návodu jen ještě mě brzdí jedna věc a to že nevím kolik je ten jeden šálek v gramech díky za odpověd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde o objemové jednotky. Ono totiž hustota (a tedy i hmotnost) se může od výrobců sody lišit. Buď se tedy měří na gramy, nebo na objemy, receptury jsou různé. Přesnou gramáž Vám tedy neřeknu, protože by byla zavádějící. Můj odměrný šálek má objem 250ml, takže vezměte prostě hrnek :). Tohle je nejjednodušší recept, právě pro ty, co nemají třeba váhu zrovna po ruce.

      Vymazat
  4. dobry den miso, chtela bych je udelat jako darek, je mozne misto mandloveho oleje pouzit napr nejaky koupelovy olej (mam botanico OLIVA) ? nebo se to vylucuje? :D opravdu se v tom nevyznam, tak me to zajima. Dekuju :)

    adela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě můžete, není to žádný problém. Prostě to musí být jen olej.

      Vymazat
  5. Dobrý den, můžu v receptu zaměnit obyčejnou mořskou sůl za sůl z mrtvého moře nebo epsomovou sůl? Případně budu muset kvůli rozdílným vlastnostem (struktura, vlhkost...) nějak pozměnit recept? Děkuji. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můžete - jen u jakékoli soli je důležité, aby byla jemně mletá. Epsomka je dokonce nej pro své blahodárné účinky ;)

      Vymazat
  6. Dobrý den, mohu se zeptat kde koupím ty kleště na šumivky? Děkuji.

    OdpovědětVymazat