sobota 14. listopadu 2015

Pleťový krém - emulgace za studena

Když jsem se vrhla do výroby produktů, které se vyrábějí "za studena", hned mě napadlo, jak vytvořit i klasický pleťový krém. K jeho výrobě budeme potřebovat Misha mix (podle návodu zde), oleje a další složky. Musím říct, že tenhle způsob výroby mě doslova uchvátil, protože je nejenom jednoduchý, ale velmi šetrný k surovinám citlivým na teplotu. Jeho nevýhodou může být ale to, že má jisté hranice co do struktury emulze a množství aktivních látek. Čím více aktivek použijeme, tím více bude hrozit to, že se emulze nakonec rozjede.  Takže ho využijeme hlavně pro jednoduché a základní emulze.

Rozpis na cca 50 ml

32 g Misha mixu
10 kapek cosgardu
10 kapek EO dle vlastní volby

1 misku
mini metličku
váhu
líh na dezinfekci
50 ml dózu

Do vydezinfikované misky vložíme Misha mix, který nám zbyl z výroby Tělového mléka a přidáme olej a caprilis.



Přidáme aloe extrakt a promícháme.


Po promíchání přidáme konzervant a esenciální olej. Hotovo.


Hotový krém má pH 6-6,5. Hotový krém je určený pro smíšenou pleť. Můžeme si ho snadno přizpůsobit volbou jiných olejů. Inspirovat se můžete zde.








2 komentáře:

  1. Zamilovala jsem si emulgaci za studena s Misha mixem:-) Krém jsem vyzkoušela (dala jsem si tam mrkvový olej) a je super. Chystám se i na to tělové mléko. Přijde mi to o moc jednodušší než chystat dvě lázně, díky za to, Míšo. Měla byste dostat metál, jste úžasná:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se líbí a děkuji moc za pochvalu, se normálně červenám :)

      Vymazat