středa 12. listopadu 2014

Pleťová olejová séra

Olejová pleťová séra s esenciálními oleji jsou stále více populární a bohužel toho využívají výrobci, kteří nasazují nekřesťanské ceny. Přitom je jejich výroba neskutečně jednoduchá a navíc o dost levnější. Já vám prozradím recept na vlastní sérum - je jen na vás, jestli ho vyzkoušíte a potom si dovolím napsat variace na 3 séra, která v originále stojí 629,- Kč. Podívat se můžete i na video :).




Míšino sérum - 20 ml

5 kapek EO kadidlovníku
7 kapek EO mrkve
1 kapka vit E
5 ml arganového oleje
5 ml jojobového oleje
cca 9 ml révového oleje - prostě do celkových 20 ml :) popřípadě kameliového,  mate-li suchou pleť, nebo šípkového oleje

Nejdříve smíchejte esenciální oleje, pak přidejte vit E a oleje lisované za studena. Protřepejte a nechte 24 hodin odležet.
Použijte pár kapek na noc, které vmasírujete do očištěné pleti, ihned po aplikaci květinové vody nebo osvěžujícího pleťového tonika. Pleť by měla být před aplikací séra vlhká, aby byla zajištěna nejen její výživa, ale i hydratace.

Séra inspirace Pevonia na 20 ml

Jedná se o mé návrhy, kterými se můžete inspirovat. Používání je čistě na vašem uvážení, proto nenesu žádnou odpovědnost za jejich používání :). Suroviny naleznete v našem eshopu
Pro smíšenou pleť
originální složení naleznete zde
7 kapek EO santalového dřeva
5 kapek EO mandarinky
4 kapky EO grepu
1 kapka vit E
19 ml lískooříškového oleje

Pro suchou pleť
originální složení naleznete zde
7 kapek EO jasmín (v kvalitě absolue)
5 kapek EO ylang ylang
1 kapka vit E
10 ml lískooříškového oleje
9 ml jojobového nebo sezamového oleje - v původním složení je jen lískooříškový olej, ale ten je určen primárně pro smíšenou pleť, neboť reguluje tvorbu kožního mazu.

Pro citlivou pleť
originální složení naleznete zde
5 kapek růže damaškové (v kvalitě absolue)
5 kapek EO neroli
5 kapek EO levandule lékařská
1 kapka vit E
10 ml meruňkového oleje
9 ml jojobového oleje - v původním složení je opět jen lískooříškový olej, ale já si prostě myslím, že tato kombinace je lepší :)

Tak co si o tom myslíte? Půjdete do toho? Pokud ano, napište mi, jak vám séra vyhovují.

Sponzorovaný odkaz





Žádné komentáře:

Okomentovat