úterý 18. dubna 2017

Liftingový BB cream

Zatoužila jsem po další verzi BB krému, který by byl tak trochu vymazlený, prostě pro 40+. Navíc kamarádka měla narozeniny, tak jsem přemýšlela, co jí dát, co by jí mohlo potěšit. BB krém potěšil - už jsem ho stačila darovat... Na BB jsem tentokrát opravdu nešetřila. Použité aktivní látky se mohou kombinovat, tak proč plně nevyužít jejich potenciál i v BB krému. Ten díky nim získal na hodnotě, prostě vyšší level "dekorativky".



Rozpis na cca 100 ml


72 ml voda (klidně se rozmazlete květinovou, odpadne vám měření pH)
6 g slunečnicový olej
4 g révový olej
4 g ricinový olej
2 g šípkový olej (nemáte-li, nahraďte třeba arganovým)
3 g cetyl alkohol
40 kapek Liftonin Xpert
30 kapek Myramaze
3 kapky kyseliny mléčné
1 g silica
0,5 g sericite
0,5 g oxid titaničitý
0,5 g oxid zinečnatý
0,3 g prémiový oxid žlutý
1 DROP prémiový oxid hnědý
1 DROP ultramarín modrý
konzervant, já dala 20 kapek cosgardu

Mimo to budeme potřebovat 2 misky, kapučínovač, metličku, vhodnou nádobu, já použila 2 ks hliníkových tub, vysokoprocentní líh na dezinfekci. Mimo šípkového oleje můžete vše koupit ZDE. 

Do jedné misky odvážíme oleje a vosky, do druhé vodu s kyselinou mléčnou. Vložíme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění vosků. Misky vyjmeme. Do misky s olejovou fází ihned přidáme vodní fázi promícháme a přidáme dříve odvážené a promíchané pigmenty a prášky. Pro urychlení misku vložíme do větší misky s ledovou vodou a domícháváme už jen metličkou. Pokud použijeme jen vodu, je vhodné do krémů přidat zmíněné 3 kapky kyseliny mléčné.
Přidáme konzervant,Liftonin a Myramaze a variantně EO nebo parfém do kosmetiky a opět zamícháme.

Barvu je třeba si doladit. Toto složení je vhodné pro bledule (základ je inspirován BB krémem od PHB). BB krém je nutné nanášet na pokožku, která nemá na sobě šupinky kůže, protože by je zvýraznil. Pomoci si lze samozřejmě jemným peelingem a noční výživnější péčí.

BB krém tohoto složení je opravdu pečující, není to žádná levná náhražka. Je neuvěřitelně příjemný na roztírání - zase uvidíte u mě na Instagramu. Má velmi lehoučké krytí a krásně zjemňuje povrch pokožky, díky Liftoninu má liftingové účinky a Myramaze zajistí dlouhodobou hydrataci. Tady jsem opravdu na surovinách nešetřila, ale věřím, že budete nadmíru spokojené. A abych nezapomněla, pH je cca 6,5.


Vypadá žlutě, ale zdání klame:)


Po rozetření není skoro vidět, dodává jen krásnou zdravou barvu, krytí je minimální, ale já velké krytí nechtěla.


Už jste ho vyzkoušeli? Jak se vám líbí?

Žádné komentáře:

Okomentovat