pátek 14. dubna 2017

Denní liftingový oční krém

A slibovaná varianta na den. Prostě mi to nedalo. Základem je změna poměru surovin a pár jsem jich přidala proto, aby krém působil i opticky. Budeme zmizíkovat drobné vrásky na počkání 😍. Využijeme totiž vlastnosti silica micro pearl, která má tzv. soft focus. Přeloženo do češtiny, mikrokuličky oxidu křemičitého mají schopnost  odrážet světlo. Díky tomu bude pleť kolem očí okamžitě vypadat mladistvěji. Aby byla navíc i rozzářená, přidala jsem trošku jemňoučké slídy. Ostatně rozjasňujícího efektu slídy využívají i výrobci kosmetiky, stačí se podívat na složení :).


Rozpis na cca 30 ml

2 g třtinového skvalanu
0,5 g arganového oleje
1 g Sacha Inchi oleje
0,5 g ovesných lipidů
2,0g Olivoilu
16 ml vody, já použila demineralizovanou
3 g autentické růžové šťávy
1,5 g Fucogelu
0,1 Oligo HA (je to opravdu vrchovatá SMIDGEN z kovových měrných lžiček)
10 kapek Liftonin Xpert
konzervant - já dala 6 kapek Cosgardu
1 velká kapka vitamínu E acetate
1,3 g silica micro pearl
0,3 g sericite mica
variantně pár kapek EO ( vhodná je levandule, geránium, růže) nebo parfému do kosmetiky

Vše potřebné můžete koupit ZDE

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu, metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň, lahvičku s pumpičkou.

Postup je následující. Do jedné misky odvážíme oleje a vosk (olejová fáze), do druhé vodu, šťávu a Fucogel. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku v oleji. Misky vyjmeme, přičemž vodní fázi vlijeme do olejové. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí, přidáme Oligo HA (do ještě tekuté emulze), sericite a nakonec, opravdu nakonec silicu. Pokud dáte silicu dřív, před Oligo, hrozí, že se emulze rozjede. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme Liftonin, konzervant a vitamín E, popřípadě ještě nějaké EO nebo parfém na ovonění a krém přepravíme do lahvičky (můžeme si pomoci velkou stříkačkou).

PH takto připraveného krému je rovněž cca 5,8 - bude záležet na použité vodě. 

Krém má samozřejmě mnohem  fluidnější konzistenci a rychleji se vstřebává. Na mém Instagramu  mishabeauty_org můžete vidět, jak se lehce roztírá a jak úplně pokožku vyhlazuje. Nejsem si úplně jistá, jestli je na videu vidět i to rozjasnění, ale je tam :) No a protože jsem krém při míchání poněkud našlehala, zbyl mi v mističce a mně ho bylo samozřejmě líto vyhodit. Namazala jsem si jím tedy celý obličej a pleť mi po něm zůstala krásně vyhlazená a taková jemňoulince jako-by orosená. Máte-li krásnou pleť, máte pro krém další využití. Poku máte trochu pupínky, stačí je po krému jemně poťupkat korektorem (já používám více krycí minerální makeup) a potom pro sladění jemně přepudrujte. Třeba vlastním MM - já jsem použila trendy rozjasňující, který jsem si vyrobila před nedávnem.

Tak co říkáte? Vyzkoušíte si krém vyrobit také?

Žádné komentáře:

Okomentovat