pátek 21. srpna 2015

Kompaktní stíny

Už nějakou dobu vám slibuji návod na výrobu kompaktních stínů. Přiznávám, že poslední dobou nějak nestíhám, ale nemohu vás nechat čekat do nekonečna :) Mimo to máme před sebou víkend, takže se do toho můžete pustit. Odstín si pak můžete namíchat podle již zveřejněných odstínů u sypkých stínů - viz záložka Dekorativní.


Rozpis na bázi

Ze všeho nejdříve budeme potřebovat bázi. Báze má odlišné složení od klasické stínové báze a je to můj vlastní recept, který je podle mého opravdu vychytaný.

2,5 g jojobového oleje



Nejdříve smícháme sypké pudry, přidáme jojobu a bambucké máslo. Já ho ani nerozpouštím, prostě si dám práci a olej s máslem do sypké směsi zapracuji. Takhle to má vypadat. Směs si uskladníme v uzavíratelné dóze, při pokojové teplotě nám vydrží nejméně 6 měsíců.


Na jednu dávku stínů budeme následně potřebovat 2 g hotové směsi, kterou si dáme do malého hmoždířku. Já mám pro tyto účely malý skleněný, porcelánová bude fungovat stejně dobře.


Do směsi přidáme slídy. Pro tento odstín jsem použila 1 g ( 1 TAD) bílé perlové a 0,5 g (cca 1 TAD) béžové slídy.


Pořádně promícháme


a přidáme cca 8 kapek caprylisu (já si ho natahuji do malé stříkačky) a znovu promícháme. Já navíc přidávám 1 kapku růže nebo jasmínu :)


Směs poté přeneseme do dózičky, tahle má objem 10 ml. Nebojte se toho množství :)


Teď je třeba najít kovovou placičku nebo minci. Já mám několik starých, ale zkusila bych kovovou 50,-Kč :). Vezmeme si igelitový sáček, překryjeme dózičku se stíny a přiložíme minci.


A pořádně stlačíme. Když říkám pořádně, myslím opravdu pořádně. jen se do toho opřete. Docela dobrou vychytávkou je vzít si na pomoc nějakou tubu (od celaskonu).


A je hotovo.


Fakt drží.


A vypadají pak takhle.


Pokud se stíny chcete nějak více manipulovat, doporučuji vykládat je vatovým kosmetickým tamponkem. Určitě totiž nedosahují tvrdosti kupovaných :)






2 komentáře: