neděle 5. dubna 2015

Lehké mléko na ruce

Tohle mléko mám stabilně na umyvadle v koupelně a mažu si jím ruce po umytí. Mléko se dobře vstřebává, nezanechává mastný film a dodá rukám potřebnou hydrataci i výživu. Můžete si ho snadno přizpůsobit, ať již použitím jiného oleje, nebo ovoněním vaším oblíbeným esenciálním olejem. Jedná se o mega jednoduchý recept, který zvládne i začátečník. No a pokud se nepovede, nic se neděje, protože suroviny jsou doslova za pár korun :). Fotka je autentická - mléko se mnou loni putovalo i k moři.

Recept na 100 ml

85 ml vody (destilovaná, Evian...)
20 kapek cosgardu
20 kapek esenciálního oleje dle  vlastního výběru

2 misky
kapučínovač
mini metličku
váhu
líh na dezinfekci
100 ml lahvičku

Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem. Do jedné misky odměříme olej a emulgační vosk, do druhé misky  vodu.  Obě misky vložíme do vodní lázně.
Ilustrační foto


Počkejte, dokud se emulgační vosk zcela nerozpustí.


Poté vlijeme vodu do oleje a mícháme, zprvu kapučínovačem, poté metličkou. Po zhoustnutí přidáme  konzervant a esenciální olej (pokud chcete). .



Hotové  mléko přendáme do lahvičky s pumpičkou a označíme datum výroby nebo spotřeby. Vydrží nejméně 3 měsíce. 
Sezamový olej se mi na ruce dlouhodobě osvědčil a hlavně se dá koupit opravdu za pár korun. Při mé spotřebě krému na ruce... Navíc pokud mi došel krém nebo mléko na tělo, pak jsem si s tímto lehkým mlékem vždycky vystačila :)

8 komentářů:

  1. Jednoduchý recept, který doslova vybízí k vyzkoušení :-) Míši, máte zkušenost, jak dlouho mléko vydrží, když místo cosgardu použiji výtažek z grepových jadérek? Stejně ale sepisuji seznam k nákupu u Vás na eshopu,takže cosgard určitě dokoupím :-) Děkuji ..........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino já používám jen cosgard, ale grep by to měl udržet nejméně 1 měsíc, pokud se dodrží hygienické minimum. Pokud to dáte do pumpičky, eliminujete navíc možnost kontaminace - omlouvám se cizí slova, ale jsou nejvýstižnější :)

      Vymazat
    2. Míšo, děkuji .........teď jsem se tedy jen utvrdila v tom,že cosgard přidám k následné objednávce zboží spolu se sezamovým olejem, ten mě došel :-)

      Vymazat
  2. Tak jsem pravě namíchala s kombinací olejů olivový, hroznový a jojobový a místo vody měsíčkový čaj.A je super!Příští várku udělám s pampeliškovým macerátem ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda Vám emulze drží - jen s emulg.v.č.3 ? Moje první pleťové krémy se mi rozjižděly. Teď k němu přidává cetylalkohol. A už drží pohromadě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno,co zde uveřejňuji mám vyzkoušené. Mléko mi pohromadě drží. Přidáním cetylu ale určitě nic nezkazíte.

      Vymazat
    2. A stalo se Vám někdy, že by emul.v.č.3 nedržel emulzi? Nevím v čem je problém. Držím se doporučených dávkování od prodejce ...

      Vymazat