úterý 27. prosince 2016

Relaxační medová pasta

Ať už chceme nebo ne, konec roku se nám už opravdu blíží. Přiznám se, že musím zpytovat své svědomí.


Ne, že bych byla zlobivá holka, ale pár věcí jsem letos zanedbávala na úkor ostatního. Pokud pominu věčně černé svědomí, že se nevěnuji dostatečně synovi (ale to máme my mámy prostě společné), pak jsem jednoznačně zanedbávala sama sebe. No ruku na srdce, tohle máme my dámy také vesměs společné. Nebo se snad mýlím? Já si myslím, že ne. Jenomže já to letos opravdu přehnala. Práci jsem podřídila naprosto všechno a bohužel se mi to i vymstilo v podobě kolapsu u notebooku. Nene, nebudu si stěžovat, od toho můj blog prostě není a já se dala do kupy, ale jen jsem chtěla říct, že je třeba mít trochu sobeckosti a věnovat sobě sama nějaký ten čas. A začnu hned teď. Dneska na mě čeká napuštěná vana, do které si s sebou beru relaxační medovou pastu. Doufám, že vás budu inspirovat, a že do toho relaxu půjdete se mnou.

Rozpis na jednu lázeň

2 lžíce oleje, já použila meruňkový, za studena lisovaný
1 lžíce tekutého medu
10 kapek EO levandule

Vše potřebné (mimo medu :)) můžete zakoupit ZDE.

Do větší misky odměříme olej, přidáme esenciální olej z levandule, promícháme, přidáme med a ovesné hedvábí a vše spojíme dohromady. Vyjde nám konzistence podobná pastě, proto ta pasta v názvu.

  
Použití je pak dvojí, pastu buď rozpustíme ve vodě těsně před tím, než vstoupíme do lázně, nebo se nejdříve ponoříme do vody a pastu po sobě lehce rozetřeme. Pasta se samozřejmě ve vodě rozptýlí, ale je velmi příjemné si nechat pastu klouzat po pokožce.
Pokud chcete opravdový relax, pak je dobré si u vany třeba zapálit pár medových svíček :).
Kombinace medu, oleje a ovesného hedvábí poskytne naší pokožce dokonalou vyživující péči, olej z levandule má samozřejmě relaxační účinky. Já v lázni vydržím cca 20 minut, pak už mi nedělá teplá voda dobře (dělá se mi prostě blbě). Pokožku po lázni pak už není třeba ničím natírat a je dobré se jen zabalit do ručníku. Medu není v pastě tolik, aby jste museli mít strach, že budete po lázni lepit :)

A abych nezapomněla, opět se vrátím k pravidelnému sportování a přestanu tláskat u notebooku čokoládu a jiné sladkosti - kruci dejte někdo ze stolu pryč tu vánoční kolekci...

Jak jste na tom vy? Taky jste něco letos přepískli a chcete to změnit?


2 komentáře:

  1. podle mého názoru 90% z nás vždy něco přepískne a začíná "znovu". I když máme tendenci "přepískávát" opakovaně, je pozitivní, že si to uvědomujeme a snažíme se (i opakovaně)...
    Péče na dětech se nám vždy vrátí jen v dobrém - v tomto roce jsem se jim začala mnohem více věnovat a sklízím ovoce :)))) Práce není všechno a i s koníčky bychom to neměli přehánět.
    Hodně zdraví, úspěchu (bez kolapsu) a relaxu v roce 2017 přeje Petra

    OdpovědětVymazat