pátek 2. prosince 2016

Deset tipů na jednoduché DIY dárky

Před nedávnem jsem ve skupině Přírodní kosmetika slíbila, že sepíšu tipy na jednoduché dárky k vánocům. Věřím, že se vám bude příspěvek líbit, byť se jedná o průřez již zveřejněných příspěvků. Snažila jsem se vybrat to, co považuji za jednoduché a co zvládne doma i úplný začátečník.


Tuhý parfém

Tímhle dárkem potěšíme každou osůbku, která miluje vůně. Slečny jistě ocení přívěšek ve tvaru srdce, my starší vezmeme za vděk i nějakou malou plechovou dózičkou. Recyklovat se takhle dají staré plechové malé dózičky, které mají nádhernou patinu. Tipy naleznete ZDE


Tělové balzámy

Tělové balzámy jsou dalším výborným dárkem.  Na rozdíl od šlehaných tělových másel, která dokáží při výrobě dělat neplechu, u balzámů toto nehrozí. Balzámy se prostě nechají ztuhnout :) Tip  například pro vanilkový balzám najdete ZDE.


Koupelové oleje

Tady se opravdu můžete vyřádit, protože fantazii se meze nekladou. Když navíc vezmete nějakou hezkou skleničku - karafu - bude dárek naprosto dokonalý. Tipy na různé koupelové oleje najdete ZDE.


Olejíček pro silné nehty

Další z řady jednoduchých, ale přitom velmi účinných produktů. Tenhle olejíček sama používám a musím říct, že se mi díky němu opravdu nehty hodně zlepšily. Návod na jeho výrobu naleznete ZDE.


Pěnivý koupelový peeling

U tohoto produktu můžete jako scrub použít vícero surovin, cukr, jemný pouštní písek (ten jsem zkusila já :), kokos, mletou kávu.. Co kdo má rád. Inspiraci na výrobu naleznete ZDE. 


Netradiční šumivá koupelová sůl

I tento příspěvek si můžete snadno přizpůsobit podle toho, co doma máte po ruce. Tahle sůl má krásný šumivý efekt a pokožka je navíc krásně jemňoučká. Nebude na škodu přidat do směsi lžíci kvalitního oleje lisovaného za studena. Jak na to najdete ZDE.


Klasika v podobě balzámu na rty

Tak tady asi není co dodat. Balzámů není nikdy dost a můžete je vyrobit takhle natural, nebo klidně s barevnými slídami. Fantazii se meze nekladou. Jednoduchý a základní návod na jejich výrobu najdete ZDE.


Hedvábný skluz 

Zajímavý nápad na dárek v podobě tohoto pudrového produktu. Při jeho výrobě jsem se inspirovala LUSH a věřím,že si ho zamilujete. Že opravdu funguje zjistíte prostě až po použití :) Návod najdete ZDE.


Tělový hydratační sprej

Výrobu tohoto spreje zvládne i naprostý začátečník a opět i zde platí, že jej můžete  snadno přizpůsobit tomu, co máte po ruce. Klidně vyměňte květinovou vodu, oleje...  Inspirativní návod najedete ZDE.


Sprchový gel

Kupujete tradičně sprchové gely? Tak pak už nemusíte a naopak můžete obdarovávaného překvapit vlastnoručně vyrobeným. Stačí hezké balení a opět využít to, co máte doma (myslím hlavně bylinky :)) Návod na jednoduchý sprcháč najdete ZDE.


Samozřejmě, že můžete vyrobit spousty jiných produktů, inspirace najdete na mém blogu  určitě dost.
Budu ráda, když mi tentokrát do komentu napíšete, co že jste to letos vyrobili :)

Žádné komentáře:

Okomentovat