pátek 3. února 2017

Ultimate anti-aging sérum

Určitě jste si všimli, že se na zdejším trhu :) objevily nějaké surovinové novinky, takže je jasné, že je třeba je zakomponovat do nějakého naprosto vytuněného produktu. Pro tentokrát jsem si pro vás, a taky pro sebe, připravila naprosto nabité sérum, které je doslova krutě hydratační a anti-aging. Věřím, že se sérum bude líbit, protože je vhodné pro každý tip pleti a díky své lehkosti je vhodný výjimečně i na oční okolí. Po vstřebání séra je vhodné použít další pleťový produkt, třeba nějaké olejové sérum, nebo pleťový krém.


Rozpis na 30 ml

1 g lecithinu
2 g glyceryl stearate citrate
0,1 g Oligo HA
12 kapek Liftonin XPERT
21 ml květinové vody - růžové či pomerančové
0,5 ml nasyceného roztoku vody a sody bicarbony
konzervant

Mimo to budeme potřebovat 3 misky, metličku (lépe kapučínovač), vysokoprocentní líh na dezinfekci, 30 ml lahvičku s malou pumpičkou.

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Do jedné misky odvážíme skvalan, lipidy, lecithin a GSC, do druhé 1/2 květinové vody, do třetí misky nalijeme 2/2 květinové vody, do které vmícháme oba typy kyselin hyaluronových (necháme cca 10 minut).  První dvě misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku v olejové fázi. Misky vyjmeme a následně vlijeme vodní do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření  emulze, přidáme  vzniklý gel z kyselin hyaluronových.   Za stálého míchání směs trochu zhoustne. Nakonec přidáme Liftonin, konzervant a nasycený roztok.

Pozor, sérum bez přidání zásady v podobě nasyceného roztoku sody bicarbony s vodou je poměrně kyselé. Nasycený roztok se připravuje velmi jednoduše. Smícháme lžičku sody s panákem :) demineralizované vody, pořádně rozmícháme, necháme ustát a použijeme pak 0,5 ml samotného roztoku. Soda je částečně rozpustná a je zásaditá. PH séra s přidáním roztoku se pohybuje kolem 6. Při zachování hygienických podmínek krém vydrží 3 měsíce.

Sérum mohou samozřejmě používat i muži :).

5 komentářů:

  1. Míšo, ovesné lipidy se můžou zahřívat? já je mám starostlivě v ledničce a dávám až po vychládnutí emulze:-)))) ani nevím proč:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani mohou, přidávají se do olejové fáze a snese teplotu do 75°C, skladuje se do 22°C

      Vymazat
  2. Miso, pisete v zaveru seznamu surovin polozku konzervant. Jaky mohu u tohoto sera pouzit, prosim? A jake mnozstvi? Diky. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. konzervant jsem přestala psát druh, protože jich koluje XY. Je třeba se řídit dle pH výrobku a dávkováním na etiketě. Já dávám Cosgard - 7 kapek

      Vymazat