neděle 26. února 2017

Tělové zpevňující hydratační mléko

Pokud jste v létě pilně macerovali a umacerovali jste si i květy vlčího máku :), pak tady máte další suprový receptík. Tentokrát je to extra pro nás, 40+, na zpevnění pokožky celého těla. No a pokud nemáte makový extrakt nezoufejte, pro vás je tu varianta s Liftoninem Xpert. Tak šup šup, jdeme se hýčkat.

Rozpis na cca 200 ml

15 g mandlového oleje
10 g třtinového skvalanu
5 g bambuckého másla
6 g vosku č. 3
3 g cetyl alkoholu
10 ml makového extraktu pokud nemáte lze nahradit 4 g Liftonin Xpert
132 ml vody (demi, mineral, destil...) nebo 150 připoužití Liftoninu
14 g révové šťávy
4 g Strong skin
konzervant, já dala 40 kapek cosgardu
variantně EO nebo parfém do kosmetiky

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu, metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň, lahvičku s pumpičkou.

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Postup je velmi jednoduchý. Do jedné misky odvážíme oleje a vosky (olejová fáze), do druhé vodu, šťávu a extrakt. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku v oleji. Misky vyjmeme, přičemž vodu s macerátem vlijeme do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme Strong skin, konzervant a nějaké EO nebo parfém na ovonění a mléko přelijeme do lahvičky (můžeme si pomoci velkou stříkačkou).

PH takto připraveného mléka je cca 6,3 - bude záležet na použité vodě. Pokud budete chtít kyselejší, použijte kyselinu mléčnou (po pár kapkách), nebo do vodní fáze rovnou přidejte několik zrnek kyseliny citronové (max 0,5 g).

Makový extrakt napomáhá k obnově kolagenových vláken o Liftoninu nemluvě (jeho účinky jsou ověřeny řadou testů). Strong skin obnovuje pevnost pleti, která postupem věku ochabuje procesem glykace. 

A málem jsem zapomněla. Je třeba silnější pumpička, protože mléko dohoustne. Pokud nemáte, naplňte ho do dózy.


2 komentáře:

  1. Vyrobila jsem a musím jen chválit...nejlepší tělové mléko, co jsem kdy vyzkoušela. Suroviny dokáží udržet hydrataci minimálně celý den...nejspíš by to šlo i déle, ale to nevydržím se nenamazat...s těmi správnými EO je to i relaxační zážitek :)...a to už jsem 50+

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem ráda, že vyhovuje. A když se k tomu přidá ten Cleomilk, tak je to ještě větší bomba :)

      Vymazat