sobota 4. března 2017

Nehtový olejíček

Pokud máte občas problém s tím, že se vám třepí a lámou nehty, pak by vám mohl přijít vhod tento olejíček. Samozřejmě nemůžete čekat zázraky po jednom použití, ale při pravidelné péči lze navrátit nehtům pružnost a sílu. Pamatujte, že nehty trpí hlavně častým odlakováváním, proto je třeba se snažit vybírat pokud možno ty nejméně drastické odlakovače. Od věci není ani používat podkladový lak. No a po odlakování je dobré nehty omýt vlažnou vodou s jemným mýdlem, osušit a ihned nanést olejíček k nehtovému lůžku, jemně promasírovat a nechat pěkně vstřebat. Pokud necháte nehtíky alespoň jeden den odpočinout, pak vám jistě poděkují :).
Fotečka je ze zahrady, kde mi (vlastně na záhonku Jakuba) pěkně prokvétají loňské primulky, které jsme z květináčů zasadili ven. Letos už u záhonku čekají další dvě.


Rozpis na 10 ml

6 ml jojobového oleje
2 kapky EO levandule
1 kapka EO citron
1 kapka EO geránium

Postup je samozřejmě velmi jednoduchý, prostě jen vše odměříme do lahvičky (lékovky) a uzavřeme víčkem s kapátkem. Je dobré namíchat větší množství a podělit se s kamarádkami :)

Veškeré suroviny můžete zakoupit ZDE.

3 komentáře:

  1. Ahoj, omlouvám se za dotaz mimo recept :)
    Miluji ovesné hedvábí, ale mám trošku problém, aby mi nevznikaly hrudky. Odměřené množství si vždy rozetřu lžičkou, ale i tak navzdory postupnému přisypávání za současného šlehání kapučínovačem, posléze metličkou, zůstávají hrudky. Dá mi dost práce to rozetřít o stěny misky stěrkou.
    Díky za tip nebo trik jak na to.
    A asi je normální, že s ovesným hedvábím jsou emulze jakoby řidší, i když jsem přidala emulgátoru...
    V.

    OdpovědětVymazat
  2. Zkusím si odpovědět sama: rozpustila jsem to ovesné hedvábí v olejové fázi, šlo to báječně, takže žádné hrudky. Jen doufám, že mu nějakých 65st. neublížilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas komenty nestíhám :) Já hedvábí přidávám ještě do hodně tekuté emulze a kapučínovač to "rozvrčí". Pokud ho přidávám do již hotového výrobku, tak ho roztírám v trošce oleje a produkt přidávám do kašičky, nikoliv naopak :)

      Vymazat