neděle 13. listopadu 2016

Dvoufázový odličovač

Tak tady bych snad mohla napsat, který 100% funguje a je neskutečně jemný k pokožce. Tedy alespoň k mé. Navíc je opravdu jednoduchý a výroba vám nezabere opravdu více jak jednu minutku - nepočítám přípravu surovin. Musím říct, že hlavně na zimu ho jednoduše zařadím jako odličovač č. 1. V zimě, a ke konci podzimu,  totiž díky nepříznivému počasí, moje pokožka trpí vysoušením více než v létě (to bude tím, že sluníčku uteču ale plískanicím a mrazu díky procházkám se synem a naším Aronem opravdu ne :).



Rozpis na 100 ml

56 g vody (květinová, demi, destil, kojenecká)
20 kapek cosgardu

Dle vlastní volby EO nebo parfém do kosmetiky

Mimo to budeme potřebovat misku, lahvičku a vysokoprocentní líh na dezinfekci. 

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Do jedné misky nebo rovnou do vydezinfikované lahvičky odvážíme postupně veškeré suroviny, promícháme a změříme pH.  Já jsem použila svou demineralizovanou vodu a pH takto připraveného odličovače se pohybuje kolem 6,bude však záležet na použité vodě. Při zachování hygienických podmínek odličovač vydrží 3 měsíce.

Před použitím je třeba odličovač protřepat. Nanáší se na vatový tamponek, kterým se jemně odstraní nečistoty. Pleť potom ještě ošetřuji květinovou vodou, opět nanesenou na tamponek.

2 komentáře:

  1. Tyjo, jsem ráda, že jsem na tvůj blog narazila, hrozně mě baví vytvářet nějakou kosmetiku, ale vždycky potřebuju přesný návod, takže se teď mám konečně kde inspirovat :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat