sobota 19. listopadu 2016

Krásná tvář - ovesný pleťový krém

A jedeme v ovsu dál. Tenhle krém je nabitý úžasnými látkami pocházejícími z ovsu. Je vhodný pro pleť 30+, povinný pro 40+ 😉


Rozpis na 50 ml

2,5 g Olivoilu 
34 ml vody (destil, demi, mineral, hydrolátu) - já použila svůj meduňkový hydrolát
10 kapek sensicare

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu , metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň. 

Vše potřebné koupíte ZDE.
Do jedné misky odvážíme skvalan, olej, lipidy a olivoil, do druhé vodu. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosků v oleji, do olejové fáze přidáme tonka extrakt (nyní bohužel není a jen tak nebude :(). Misky vyjmeme a následně vlijeme vodní do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní je čas přidat ovesné hedvábí, které v emulzi pořádně rozmícháme. Po rozmíchání si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme Strong skin a sensicare.

PH takto připraveného krému je  6 - 6,5  bude záležet na použité vodě. Při zachování hygienických podmínek krém vydrží 3 měsíce.

Krém je samozřejmě vhodný pro muže a myslím si, že jim bude Tonka vonět.

3 komentáře:

  1. Misa, mozem prosim vas použiť namiesto tonka extraktu myramaze? Dakujem za vyjadrenie.

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě, tonka je tam hlavně kvůli vůni (i když má samozřejmě i sama o sobě jiné benefity). Myramaze se řadí k vodní fázi, proto je jen třeba malinko upravit dávkování.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, Míšo, miluju Vaše recepty a moc za ně děkuji! Ráda bych vyrobila tento krém, ale nemám Strong skin. Dá se nahradit něčím "obyčejným"? Případně hydrolatem?
    Děkuji moc za pomoc 😊

    OdpovědětVymazat