sobota 3. prosince 2016

Vlasový olej

Tak tenhle olejíček se doslova sám nabízel ve chvíli, kdy se mi do ruky dostal jak ultraskvalan, tak olej Sacha Inchi. Ultraskvalan totiž nahrazuje komerční silikony a dokáže dát vlasům lesk aniž by je zatížil a Sacha je pro vlasy naprostou výživovou bombou. 



Rozpis na 50 ml

10 g caprylisu
2 kapky vit. E
dle vlastní volby EO nebo parfém do kosmetiky


Mimo to budeme potřebovat váhu, 50 ml lahvičku s malou pumičkou a buď netřesoucí se ruku, nebo nějakou nádobku, do které budeme suroviny odměřovat 😃. Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Postup je až primitivně jednoduchý. Prostě to odměříme buď rovnou do lahvičky - to dělám já, ale občas to musím uklízet 😂 - a nebo do nějaké nádobky, nejlépe kádinky se zobáčkem, ze které to potom přelijeme do lahvičky s malou pumpičkou.

Přiznám se, že jsem k ovonění použila francouzský parfém do kosmetiky s vůní fialky, který mám k testování (nebojte se, bude k mání), a na kterém poněkud ujíždím, pač vůni fialek prostě zbožňuji.

Olej se používá na suché vlasy. Stačí jeden stisk pumpičky na polodlouhé vlasy, do kterých se jednoduše vetře. Olej si rozetřete do dlaní a pěkně ho vmasírujete do vlásků. Olej opravdu vlasy nezamastí, ale dodá jim potřebný lesk a výživu. 

Kam se hrabou oleje od komerce 😂

3 komentáře:

  1. Dobrý den , je problém , když použiji třtinový skvalan ? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není tak suchý jako hemi. Vyzkoušejte. Pokud ale máte hodně suché vlasy, tak by to oprvdu vadit nemělo.

      Vymazat