čtvrtek 7. července 2016

Hedvábný skluz - vegan - inspirace LUSH

Tak když už jsem u té inspirace od LUSH, zaujal mě také jejich Silky Underwear. Když se člověk podívá na složení, nic převratného v něm neobjeví. Převratná je ale jeho cena čítajíc necelých 9 dolarů za dvě unce (něco málo přes 60 ml). No dobrá, píší, že obsahuje jasmínový absolutní esenciální olej, ale bůh ví, kolik ho v něm opravdu je. Navíc je v INCI zařazený až za vůní ... Jen pro ilustraci - unce je objemová, nikoliv váhová jednotka, takže váhový přepočet bude, no škoda mluvit :). Pokusila jsem se tedy o vlastní variaci a jsem zvědavá, jestli se bude líbit i vám.



Rozpis na libovolné množství

5 dílů kukuřičného škrobu
4 díly kaolínu
1 díl rýžového pudru (náhrada za uhličitan hořečnatý) - zajišťuje hedvábný pocit a je transparentní
1/2 dílu kakaového másla v rozehřátém stavu 
libovolná kombinace EO k ovonění - já použila benzoe a růžové dřevo což je kombinace na které ujíždím.

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Nejlépe v tříštivém mlýnku smícháme všechny sypké suroviny a rozehřáté kakaové máslo. Naplníme za pomoci trychtýřku (chce to trochu trpělivosti, dávkovat po troškách a sklepávat) do lahvičky (opět inspirace od LUSH) a používáme na pokožku těla dle potřeby.

Přiznám se, že netuším, jak strouhaný mají u LUSH kakaové máslo, protože když se podíváte na původní složení, je ho tam poměrně dost. Když jsem ho ale zkoušela dát víc do mé verze, vytvořily se mi v mlýnku pomalu kompaktní hrudky, které nešly rozetřít...

Pro ilustraci dodávám, v lahvičce je cca 50 g s tím, že jsem jako měrku použila zarovnanou čajovou lžičku (5 ml) a dávkovala jsem v dvojnásobném množství. 

TIP - letní verze - do pudru lze zakomponovat slídy - ideální se mi jeví slída s efektem zlatá, nebo jakákoliv vám oku lahodící. Jen se to nesmí moc přehnat, aby jste se pak neleskli příliš :)

Sama za sebe musím říct, že pokožka je po nanesení pudru na celé tělo  opravdu jako samet. Manžel mi přitakává :) :) :) a já se normálně osahávám, fakt :)

Původní složení:
Cornstarch (Zea mays) , Kaolin , Fair Trade Organic Cocoa Butter (Theobroma Cacao) , Magnesium Carbonate , Fragrance , Jasmine Absolute (Jasminum grandiflorum) , Vetivert Oil (Vetiveria zizanoides) , *Cinnamyl Alcohol , *Benzyl Cinnamate , *Linalool . *Occurs naturally in essential oils

4 komentáře:

  1. Z LUSH jsem zkusila pár mýdel, ale žádný zázrak se nekonal. Ta jejich prodejna je ale pastva pro oči a pro čichové buňky, to musím uznat. Ráda bych si pořídil ještě nějakou pleťovou masku.


    | KOSMETIKA PŘÍRODNĚ |

    OdpovědětVymazat
  2. Míšo, myslíte, že můžu zkusit vyměnit rýžový pudr (ten nemám), za marantový škrob? díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no není to úplně ono. Rýžový pudr je mikronizovaná rýže, marantový škrob je škrob. pudr například za ovesné hedvábí, což jsou také mkronizovaná zrna. ale když není nic jiného po ruce...

      Vymazat
    2. Ok, jdu na objednávku, tak snad nic nezapomenu:+)

      Vymazat