sobota 2. července 2016

Krém pro babičku - vegan

Babička slaví narozeniny a co jiného bych jí mohla dát, než nějaký krém dělaný s láskou. Volba tedy musela notně padnout na výběr olejů vhodných pro suchou a zralou pleť. Krém je určen na potírání těla a věřím, že vám bude inspirací.



Rozpis na cca 200 ml

10 g vosku č. 3
7 g cetylalkoholu
20 g slunečnicového oleje
20 g mandlového oleje
10 g BIO bambuckého másla
10 g jojobového oleje
10 g aloe extraktu
10 g růžového extraktu
142 ml vody (destil, demi, kojenecké)
40 kapek cosgardu

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu, metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň, lahvičku s pumpičkou.

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Postup je velmi jednoduchý. Do jedné misky odvážíme oleje, máslo a emulgační vosky (olejová fáze), do druhé vodu a extrakty. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosků v oleji. Misky vyjmeme, přičemž vodu s macerátem vlijeme do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme cosgard a nějaké EO  či parfémy na ovonění a přeneseme do dózy.

Já jsem musela dokyselovat pH regulátorem, bez něj krém vycházel pH lehce nad 7, a to by nefungoval cosgard. PH takto připraveného krému je cca 6 - bude záležet na použité vodě.

A proč vegan? Protože v krému jsou suroviny, které jsou v souladu s standarty veganské kosmetiky.

2 komentáře: