středa 16. listopadu 2016

Krém na ruce - sametové pohlazení

Ovesné hedvábí jsem si prostě zamilovala na první dotyk. Je to nejen univerzální, ale i naprosto úžasná surovina, kterou si 100% zamilujete taky. Je vhodný nejen do dekorativní kosmetiky, ale i do emulzí a já vám ukážu, jak s ním pracovat. Jsem moc zvědavá, co na krém řeknete :)



Rozpis na 50 ml

5 g rýžového oleje
1 g cetyl akoholu
35 ml vody (destil, demi, mineral, hydrolátu)
10 kapek cosgardu

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu , metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň. 

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.
Do jedné misky odvážíme skvalan, olej a cetyl s voskem č. 3, do druhé vodu. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosků v oleji. Misky vyjmeme a následně vlijeme vodní do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní je čas přidat ovesné hedvábí, které v emulzi pořádně rozmícháme. Po rozmíchání si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme cosgard a dle vlastní volby EO nebo parfém do kosmetiky.

Krém doslova vyhlazuje pokožku rukou. Ten pocit je opravdu neskutečný.

PH takto připraveného krému je  6 - 6,5  bude záležet na použité vodě. Při zachování hygienických podmínek krém vydrží 3 měsíce.

Krém je samozřejmě vhodný pro muže, stačí jen buď vynechat vůni, nebo použít nějakou dřevitou, třeba EO cedr :). Obal z obrázku o objemu 50 ml budete moci koupit u nás na eshopu. Momentálně zkouším vzorky a jen co bude tento typ (v provedení ALU) zadán do výroby, svezu se s dávkou.

7 komentářů:

  1. Prosím o radu. Krém mi po několika dnech zřídnul. Čím to může být ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po pravdě řečeno netuším, protože když nestojím vedle při výrobě, tak nemůžu posoudit. Každopádně krém z fotky má stále stejnou konzistenci. Ono se to nezdá, ale většinou je problém v množství surovin, člověk se prostě přehlédne. I mně samotné se to několikrát už stalo. Moc ráda bych poradila, ale tady opravdu poradit schopná nejsem.

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď. Udělala jsem hned krém nový a i po týdnu je mým sametovým pohlazením. Chyba pravděpodobně opravdu vznikla nechtěnou chybnou při čtení receptu.
      Díky za recept.
      Jana

      Vymazat
  2. Dobrý den,
    lze použít i na obličej?
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Naprostá paráda! Mám ošklivý ekzém na rukou, oves používám na koupele. Tenhle krém je úžasný, vůbec nestipe a zjemňuje. Konečně úleva! Moc Vám, Míšo, děkuji!

    OdpovědětVymazat
  4. Dobry den, chcela by som sa spýtať, čím to môže byť že v kreme sa mi vytvorili také menšie grčky. Myslela som ze je to chybne to zmiešaný ovseny hodváb, no potom som to zopakovala ešte raz bez hodvábu a krém spravil to isté...dakujem za radu.

    OdpovědětVymazat