čtvrtek 5. května 2016

Pouštní růže - sérum pro stresovanou a vysušenou pokožku

Asi nemá smysl pět ódy na tohle sérum, protože pokud se nevyzkouší, tak to nelze jednoduše ohodnotit. V séru je klíčová aktivní látka Myramaze, která dokáže až na 48 hodin doslova vybalancovat dehydratovanou a stresovanou pokožku. Myramaze není jen tak obyčejnou hydratační složkou. Její tajemství skví v extraktu rostliny Myrothamnus  Flabellifolia, která dokáže přežít doslova vlastní "smrt" vysušením. Tenhle rostlinný zázrak, ačkoliv je vysušený pouštním sluncem, dokáže při troše vláhy znovu ožít. Tuto vlastnost přebírá v určitém procesu i její extrakt, díky kterému jsou kožní buňky chráněny před destrukcí vlivem dehydratace.



Rozpis na cca 50 ml

2,7 g olivoil
10 ml květinové vody(já použila růži)
22 ml vody (demi, destil, mineral)
10 kapek cosgardu

Mimo to budeme potřebovat 2 misky, vysokoprocentní líh na dezinfekci, 50 ml lahvičku s pumpičkou, metličku, kapučínovač, vodní lázeň.



Do jedné misky odměříme skvalan, olej a vosk, do druhé vodu, květinovou vodu a aloe a vložíme do vodní lázně. Zahříváme do roztavení vosku.


Vlijeme vodní fázi do olejové a promícháme kapučínovačem pro vytvoření emulze.


Domícháme metličkou, přidáme Myramaze,  konzervant a přelijeme do lahvičky

Hotové sérum má pH lehce pod 7. Pokud chcete kyselejší variantu, je třeba přidat pár kapek kyseliny mléčné, nebo pár zrnek kyseliny citronové či můj oblíbený pH regulátor.

Sérum je vhodné v podstatě pro každý typ pleti, která je stresovaný a dehydratovaná. Ideální pro oběti kancelářské klimatizace, nebo třeba jako prevence před letem. V letadlech je jak známo velmi suchý vzduch a naše pleť tam doslova strádá. Ideální proprietka na dovolenou :).

A jen tak mimochodem, sérum je opravdu univerzální a je vhodné i pro muže. Pokud by chlapi brblali před vůní trnkového oleje, vrhněte jim tam mandli, kamélii, nebo třeba i lísku :) 









2 komentáře:

  1. Páni, to vypada zajimave. Nakoupim suroviny a zkusim ;) Nemas prosim zkusenosti s touto biokosmetikou? Premyslim nad vyzkousenim http://shop.sardinie.cz/bio-kosmetika/

    OdpovědětVymazat