úterý 5. prosince 2017

Mycí pudr

Svého času jsem používala k mytí obličeje mycí pudr. Mám totiž čistící kartáček na obličej od Tosowoong, který k čištění pleti používám stále, a před lety jsem ho koupila v sadě spolu s enzymatickým mycím pudrem. Ten už samozřejmě dávno nemám, ale kartáček ano. Samozřejmě že lze používat ke kartáčku i jiné šetrné mycí prostředky, ale říkala jsem si, že vyzkouším sestavit mycí pudr z toho, co mám k dispozici. Výsledkem je pudr, který skvěle funguje a vůbec nevysušuje. Pokud tedy k umývání obličeje používáte nějaký jemný kartáček, opravdu jemný,  nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, pak se nechte inspirovat 😉.



Rozpis na libovolné množství


20 %  Tenzid LS
55 % kaolín
1 % EO - já zvolila mátu s citronem

Postup výroby je velmi jednoduchý. Odvážíme si všechny suroviny a nejlépe v tříštivém mlýnku provrčíme - kvůli rozptýlení hemiskvalanu a esenciálních olejů. 

Recept je v %, takže opravdu záleží na tom, kolik si všeho odvážíte. Já jsem jednoduše vzala co % to 0,5 g (20 % = 10 g) a bylo toho ve výsledku do 100 ml dózy.

Pudr se používá tak, že si trochu odsypeme do dlaně a do odsypaného množství "namočíme" navlhčený pleťový kartáček. Tím poté krouživým pohybem přejíždíme po navlhčené pleti obličeje. Nakonec opláchneme vlažnou vodou, osušíme, osvěžíme pleťovým tonikem a naneseme sérum nebo krém.

Klíčovou mycí surovinou je Tenzid LS, který je nejen práškové konzistence, ale navíc se jedná o velmi šetrný mycí prostředek, který je vhodný i pro tu nejcitlivější pleť. Pokud se použije velmi jemný kartáček, klidně může být použit i na aknózní pleť, která by se neměla nijak drhnout. Dobré je pak použít EO tea tree, šalvěj či rozmarýn.

Vyzkoušeli jste, Jak se Vám pudr zamlouvá?

Žádné komentáře:

Okomentovat