sobota 25. listopadu 2017

Koupelové Thé

Tak schválně, znáte? Tyhle sáčky jsou plné pokožce prospěšných látek. Jejich výhodou je, že vám nezas... odpad při vypouštění vany 😂😂😂. Dobře, to není zrovna ze slovníku dámy, ale určitě vám mluvím, tedy spíše píši, z duše. Koupelový čaj není čajem takovým, jakým známe, ale díky čajovým sáčkům to vypadá naprosto úžasně. Můžete samozřejmě použít i plátěné sáčky, nicméně tyto sáčky jsou rozložitelné a tedy i zkompostovatelné (bez kovových drátků sešívačky).



Dávka na 3 sáčky po cca 34 g


60 g ovesných BIO vloček
20 g lněného semínka (podrceného)
10 g sušených bylinek podle vlastní volby - podrtit
10 g rýžového pudru
čajové sáčky 
volitelně esenciální olej cca 10 kapek do každého sáčku.


Návod je opravdu jednoduchý.


Suroviny odvážíme do misky a promícháme. Bylinky minimálně podrtíme v ruce, lněné semínko nejlépe v tříštivém mlýnku. Nachystáme si čajové sáčky (koupíte na netu nebo se prokliněnte výše) a na čtvrtku si vytiskneme nějaký ten popisek.


Nasypeme směs do sáčků a variantně přidáme esenciální olej.


Sešijeme sešívačkou.


Vezmeme pevné nitě, na konci je zauzlujeme a přišijeme sešívačkou jak k sáčku, tak k popisku.


Olala, dárek za pár kaček s velkým efektem je na světě. 

Skladujeme v uzavíratelné dóze, aby sáčky nenavlhly. Na jednu koupel dáme jeden až dva sáčky, podle velikosti vany.





6 komentářů:

  1. Dobrý den,vy máte hezký nápady a teď před svátky je to úplně super akorát mi vždycky něco chybí:-) V tomto případě ty sáčky,ale určitě to vyzkouším.Koupelové máslíčka akorát tuhnou a návod na koule jsou taky super,ale nejsem šikovná jak vy tak mám pokaždé jen polokoule:-)Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polokoule jsou také super :) Hlavně, že z toho máte radost a pak bude mít radost i obdarovaný :) Sáčky mají prý i v DM.

      Vymazat
  2. To dělám každý rok taťkovi k vánocům. Vždycky sadu několika druhů. Používám různé bylinky, vločky, různé druhy soli.... Můžu se zeptat jestli to lnene semínko má nějaký konkrétní význam (zjišťuje např.?). Děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Lněný olej podporuje regeneraci pokožky a výborně ošetřuje suchou kůži. Proto jsou semínka rozemletá, aby se olej při koupeli uvolňoval.

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě bych se chtěla zeptat zda se tam může dát i kromě rýžového pudru ještě něco jiného,protože ho nemám tolik třeba na půl s něčím jiným mám bambusový prášek,škrob,jíly? Čajové sáčky jsem dnes sehnala v Německu za částku asi 50Kč v kauflandu,díky za rady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no tak raději více bylinek. Škroby nee, mělo by to být mleté zrno :)

      Vymazat