pátek 17. listopadu 2017

Inspirace - FRANKBODY Coffee Lip Scrub

Tak po nějaké době si dovolím zase imitovat. Do emailu mi přišla reklama na nové produkty řady FRANKBODY, tak jsem na ně jako správně zvědavá ženská koukla. No a hned mě zaujal peeling na rty, který stojí 320,-Kč. Podotýkám, že balení má 15 ml 😂 No nekupte to... A nebyla bych to já, kdybych si nerozklikla složení a nenaznala, že výroba 15 ml balení přijde na pár korun. 15 ml ale odmítám vyrábět, takže peelingu bude jednou tolik. 


Rozpis na cca 30 ml

10 g cukr
7 g coco silicon
2 g caprylis
3,5 g včelí vosk
2,5 g mletá káva
2 g makadamiový olej
1 g révová šťáva
1 kapka čistý vitamín E

Mimo to budeme potřebovat misku, vodní lázeň, váhu, 30 ml dózu,  metličku a dezinfekční prostředek. Vše potřebné můžete koupit ZDE

Postup je velmi jednoduchý. Do misky jen odměříme oleje, vosk a dáme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění vosku. Poté misku vyjmeme a vmícháme  cukr, kávu, révovou šťávu a mícháme do postupného zhoustnutí. Následně přidáme kapku čistého vitamínu E a volitelně 2-3 kapky esenciálního oleje. Přeneseme do vydezinfikované dózy. 

Oproti původnímu složení v scrubu chybí kávový olej, sojový olej, silica a parfém. Silica v balzámu slouží pro lepší skluz, ale nemyslím si, že by mi to při použití scrubu chybělo. Kávový a sojový olej jednoduše nemám :). Zajímavostí ve scrubu je určitě ta révová šťáva, která rty při provádění peelingu rovnou pěkně hydratuje, což byl zřejmě účel výrobce. Samozřejmě, že to není šťáva, kterou si vylisujeme z hroznu, ale jedná se o šťávu stabilizovanou glycerínem a kyselinou sorbovou. 

Originální složení:
Sucrose (Sugar), Coco-Caprylate/Caprate, Silica Dimethyl Silylate, Beeswax (Cera Alba), Coffea Robusta (Coffee) Seed Powder, Coffea Arabica (Coffee) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Fragrance (Parfum), Tocopherol (Vitamin E), Glycine Soja (Soybean) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride. Total Naturally Derived: 95%

Žádné komentáře:

Okomentovat