úterý 25. července 2017

Zklidňující bohatý tělový krém po opalování

Slibovala jsem vám, že se hned vrhnu na výrobu produktů po opalování, protože jsem se vrátila po dovolené s příjemně zlatavou barvou. I když se cíleně neopaluji, tak při vodních aktivitách se slunci prostě nevyhnete. Na Kypru to navíc opravdu peklo, stín nestín, tak když už mám jednou po dovolené barvu, tak se jí budu snažit trochu udržet.


Rozpis na cca 100 ml

10 g měsíčkového macerátu - mám vlastní z coco siliconu
62 ml vody
konzervant (20 kapek cosgardu


Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu, metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň, lahvičku s pumpičkou.

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.


Postup je velmi jednoduchý. Do jedné misky odvážíme oleje a vosky (olejová fáze), do druhé vodu a  extrakt. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku v oleji. Misky vyjmeme, přičemž vodu s macerátem vlijeme do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme panthenol, strong skin,  konzervant a nějaké EO nebo parfém na ovoněnípH 5,5 - 6.

Hustota bude hodně záležet na tom, v čem macerujeme měsíček. Pokud používáte normální olej, je lepší snížit o 0,5 až 1 g cetyl alkohol.

Karotkový macerát se postará o příjemnou barvu a pokožce dodá potřebné karoteny (na léto ideální). Nemusíte se bát barvy, ale pokud jste bledulky, je lépe vzít jen 2 g. Panthenol a čajový extrakt se postarají o potřebnou zklidňující péči po slunění, strong skin je pro mou 40+ kůži povinností 😂 a kombinace vosků spolu s jojobou dodá pokožce potřebný "olejový" film, který ale nezatíží.

1 komentář: