pátek 28. července 2017

Náhrdelník z mušliček

Dnešní příspěvek bude o jiném tvoření. Určitě to znáte. Jste na dovolené u moře a díky svým ratolestem si přivezete pěknou hromádku mušliček, malých, větších, různě barevných. Nojo, co ale s nimi? Vyhodit je vám to líto, teda alespoň mně, někam je jen položit, no tak to je zase ráj pro prach, dekorační sklenice jsou už plné... Můžete tedy zkusit něco netradičního, co vám ale bude dělat radost a hlavně vám bude připomínat, třeba i v zimě, ty sluncem zalité dny pohody. A je to také dobrý tip na dárek pro ty, kterým nechcete kupovat ta trapná těžítka a magnetky s delfíny...




Ze všeho nejdříve budeme potřebovat ty mušličky:)


Potom nějaký ten materiál a hlavně malou skleničku s korkem (tahle má objem 8 ml). Mám tu výhodu, že jedním z mých koníčků, na který ale nemám čas (jestli já nebudu ve znamení Střelce), je výroba vlastní bižuterie, takže prostě jen sáhnu do šuplíku a vytáhnu to, co potřebuji.


Protože jsem už dopředu věděla, že budu tvořit něco na krk, nasbírala jsem si pár mušliček s uraženou špičkou. Špička jde i odpilovat, ale kdo by se s tím dělal... Díky uražené špičce lze mušličkou, s trochou jemného násilí, protáhnou komponent s očkem.


Mušličky je dobré promnout v ruce s kapkou jojobového oleje, protože díky tomu se zvýrazní jejich barvy. Jojobový proto, že neoxiduje :)


Mušličky nasypeme do skleničky, porovnáme a za pomoci drátku a kleštiček vytvoříme oka, do kterých pak umístíme propojovací kroužky pro řetízek.


Dál postupujeme podle fantazie. Náhrdelník, který jsem vytvořila je dost dlouhý, proto mi odpadlo vyváření zakončení. Byla jsem prostě lenivá 😀


Tady je fotka na Instagramu, kdy mám náhrdelník v ruce.

Jak se vypořádáváte s množstvím mušliček z dovolené vy? Máte nějaký pěkný tip?








Žádné komentáře:

Okomentovat