úterý 11. července 2017

Balm Balm - face balm (and more) rose geranium - INSPIRACE

Určitě víte, že čas od času si nějakou tu kosmetiku koupím. Koukám ale více méně na to, jak to napodobit, proto se snažím vybírat produkty s přívětivým složením. Jedním z produktů je i výše zmíněný Balm Balm - face balm  (and more) rose geranium.  Vůni geránia mám moc ráda, takže tady jsem šla po konzistenci. Přiznám se, že jsem očekávala něco krémovějšího, nějakou pastu, ale přeci jen je docela teplo, takže originální balzám je nyní tekutější. 


Pokud se podívám na originální složení, tak  na prvním místě je bambucké máslo, následuje slunečnicový olej, včelí vosk, geránium,  měsíček lékařský (asi macerát), jojoba a dále složky esenciálního oleje. No tak tady kdybych dodržela to, že suroviny na prvním místě je nejvíce a suroviny na posledním nejméně, tak nejen že to nepoteče, ale  vůně geránia by ze mě byla cítit ještě za týden (alespoň by na mě nešli komáři). Suroviny tedy dodržím, ale poměr si upravím. Výsledek  a hlavně srovnání je vidět v malém videu na Instagramu.

Rozpis na cca 50 ml

11 ml měsíčkového macerátu (já ho mám z coco siliconu)
10 kapek EO geránium

Mimo měsíčkového macerátu vše potřebné můžete zakoupit ZDE

Postup výroby je velmi jednoduchý. Do malé misky odměříme včelí vosk, bambucké máslo a ve vodní  lázni necháme rozpustit. Následně přimícháme oleje, nakonec přidáme esenciální olej a přeneseme do vhodné nádoby. Já jsem nakonec zvolila hliníkovou tubu. Při otevírání jsem jen udělal a malou dírku :).

Za sebe musím říct, že balzám na obličej nepoužívám, protože mám smíšenou pleť a toto složení je vhodné spíš pro pleť suchou. Na tělo je ale výborný.Napříště bych dala asi 4 g včelího vosku a 10 ml měsíčkového macerátu, aby to bylo o fous hustší. Na druhou stranu jsem ale poměry napoprvé docela vychytala :).

A co vy, používáte na pleť balzámy tohoto typu?

Žádné komentáře:

Okomentovat