sobota 3. června 2017

Obnovující hydratační sprej

Tak a tady něco pro milovnice olejové kosmetiky. Pod olejová séra si troufám říct, prostě patří hydratační složka. Sprej, který jsem sestavila, má díky obsahu výtažku ze zeleného čaje v sobě plno antioxidantů, obsah Fucogelu a Oligo HA zajistí hydrataci a Cleomilk pěkně obnoví kožní film po použití mycího prostředku (byť jemného) - navíc hydratuje pokožku také. Použít ho lze ráno i večer a koneckonců klidně na celé tělo, pokud třeba používáte jen tělová másla, balzámy nebo oleje.


Rozpis na 100 ml

5 g Fucogel
0,3 g Oligo HA
78 ml vody - já se rozmazlila a dala jsem jen růžový hydrolát
konzervant - dala jsem 20 kapek Cosgardu

Mimo to budeme potřebovat 100 ml lahvičku nejlépe s rozprašovacím uzávěrem, váhu, dezinfekční prostředek a pevnou ruku :)
Vše potřebné můžete zakoupit ZDE. 

Postup je velmi jednoduchý. Na váhu postavíme vydezinfikovanou lahvičku a všechno rovnou odměříme přímo do lahvičky, proto tu pevnou ruku. Samozřejmě si můžeme suroviny odměřit do nějako kádinky, ale jak jsem psala v minulém příspěvku, mně se jednoduše většinou nechce "zapatlat" jiné nádobky, tak to odměřuji rovnou do lahvičky.

Po odměření surovin a uzavření je třeba obsahem protřepat. PH je poměrně nízké, kolem 4,5. Pokud budete chtít vyšší pH, je třeba ho zvýšit například pár zrnky hydroxidu sodného (pozor při manipulaci a přidávat opravdu po zrnkách a stále přeměřovat), nebo můžete část vody nahradit nasyceným roztokem vody se sodou bicarbonou, která je z části ve vodě rozpustná.

Žádné komentáře:

Okomentovat