sobota 10. června 2017

Mycí olejový gel

Protože mám po ruce novou surovinu v podobě Sucragelu, musím vám ukázat, jak báječná záležitost to je a co se s ní dá všechno dělat. Sucragel je gelový emulgátor, který lze použít za studena. Navíc je velmi měkký a je vhodný i pro tu nejcitlivější pokožku, včetně batolecí. Olejový mycí gel tedy s klidným svědomím můžete použít i na naše nejmenší. Neobsahuje žádné konzervanty a je snadno modifikovatelný.


Rozpis na cca 100 ml

20 g Sucragelu
20 g caprylisu
50 g mandlového oleje (klidně lze použít jen jeden olej, například pro batolata bych volila čistý meruňkový)

Pokud použijete nějaký esenciální olej (pro batolata bych nic už nepřidávala), pak doporučuji jejich přimíchání do směsi olejů. Samotné se špatně přidávají, hlavně ke konci výrobního procesu.

Mimo to budeme potřebovat 100 ml dózu, váhu, metličku a dezinfekční prostředek.
Vše potřebné můžete zakoupit ZDE. 

Postup je velmi jednoduchý. Do misky si odvážíme Sucragel a přidáme trošku - cca 5 ml olejové směsi. Začneme míchat, intenzivně. Směs zřídne a zakalí se. Pokračujeme přidáváním olejů, po částech a pořád mícháme, mícháme a mícháme. Celou dávku oleje jsem vmíchala po cca 7 minutách. Ke konci je to čím dál tím horší, protože to houstne a vždycky to nejdříve vypadá, že se ze směsi stane koule obalená v oleji, ale po chvilce se to zapracuje a znovu se to "rozpatlá". Celá směs potom znovu zprůhlední. Postup výroby gelu jsem nafotila telefonem a nasdílela na svém Instagramu. Neměla jsem totiž po ruce foťák, tak alespoň tím telefonem.

Hotový gel přeneseme do dózy a používáme klidně místo mycího prostředku. Gel pěkně odličuje, mimo jiné :)

Použití mycího gelu je velmi snadné. Prostě si nabereme trochu gelu suchou rukou, vmasírujeme do pokožky, navlhčíme, čímž nám vznikne emulze, kterou následně opláchneme. Sami uvidíte, jak bude pokožka nejen čistá, ale zároveň pěkně vyživená.

No a ze Sucragelu ještě budu vyrábět stříkací lehké mléko a holící gel.

Žádné komentáře:

Okomentovat