úterý 13. června 2017

Hříšný růžový macerát

Ptáte se proč hříšný? Protože jsem natolik zhýčkaná, že okvětní plátky svých damaškových růží maceruji v třtinovém skvalanu 😇... A protože jsem opravdu zhýčkaná, tak tohle je už třetí opakovaná macerace. 



U opakované macerace postupuji poněkud odlišně, protože květy maceruji jen 3 dny, ale poctivě s macerátem třepu jak jen to jde nejčastěji. Plátky potom doslova přes plátno vymačkám, stříkačkou odeberu růžovou šťávu, která se usadí dole a do skvalanu naložím další várku okvětních lístků. Růžovou šťávu nevylévám. Přidám 1-2 kapky kyseliny mléčné a zakonzervuji. Postupně přidávám šťávu várku od várky (konzervovala jsem rovnou v dávce, která bude odpovídat cca 35 ml šťávy (8 kapek cosgardu)  - šťávu vyfotím následně. Tohle je jediný macerát, který takto vyrábím.

U opakované macerace se snažím dosáhnout "ovonění" vlastního olejového média, čehož dosáhnu nejdříve po 5 opakování. Benefity skvalanu nemusím psát, ty jsem shrnula v samostatném příspěvku Skvalen nebo skvalan? Už se těším, až budu mít hotovo...

Žádné komentáře:

Okomentovat