čtvrtek 8. června 2017

Gelový peeling

Milujete peelingy? Pokud ano, tak tenhle se vám bude určitě líbit. Proč? Protože pleť je po něm nejen krásně hlaďoučká a čisťoučká, ale zároveň i vyživená. Takové 2 v 1. Sice vás při jeho výrobě bude malinko bolet ruka - nebojte, dám to i já a to mám zápěstí jako kvrdlík (slova mojí mamky), ale výsledek stojí za to.



Rozpis na cca 100 ml

20 g Sucragelu
80 g oleje - já použila směs 60 g mandlového, 10 g ricinového a 10 g ultraskvalanu
20 kapek EO citron
10 kapek EO máta kadeřavá
2 kapky čistého vitamínu E


Mimo to budeme potřebovat 100 ml dózu, váhu, metličku a dezinfekční prostředek.
Vše potřebné můžete zakoupit ZDE. 

Postup je velmi jednoduchý, ale krapánek "bolestivý". Nebojte, to dáte. Do misky si odměříme Sucragel a přidáme trošku - cca 5 ml oleje. Začneme míchat, intenzivně. Směs zřídne a zakalí se. Pokračujeme přidáváním oleje, po částech a pořád mícháme, mícháme a mícháme. Přidáme olej a zase mícháme a mícháme. Už asi chápete, co asi tak může bolet, jasně, zápěstí. Na druhou stranu mixér se mi neosvědčil. Celou dávku oleje jsem vmíchala po cca 7 minutách. Ke konci je to čím dál tím horší, protože to houstne a vždycky to nejdříve vypadá, že se ze směsi stane koule obalená v oleji, ale po chvilce se to zapracuje a znovu se to "rozpatlá". Celá směs potom znovu zprůhlední. Jaká je konzistence na konci je vidět z fotky.

Pokud přidáte, hlavně ze začátku, hodně oleje, gel nevznikne - věřte mi, taky se mi to už jednou povedlo...

Nakonec přidáme peeling, éteráčky a vitamín E. Pokud máte citlivou pleť, zkuste vmíchat třeba nastrouhané mandle, nebo kokos. Bude to jemnější a pro citlivou pleť vhodnější.

Peeling pak používáme dle potřeby, já po něm sahám 2x týdně. Miluje ho dokonce i můj syn, ale tomu dělám variantu s kokosem a on se pak ve sprše řehtá, jak ho to škrabkolechtá :)

Gel při styku s vodou zmléční, stane se z něj emulze. Osobně ho používám na trošičku vlhkou pokožku, jemně vmasíruji, pak se "orosím" květinovou vodou, znovu vmasíruji a opláchnu. Se trochu rozmazluji, no 😍...

Budu ráda, když mi napíšete, jak se vám peeling líbí.

Žádné komentáře:

Okomentovat