sobota 3. června 2017

A zrodila se kniha - Zelená kosmetika

Je mi nesmírným potěšením představit vám svou první opravdovou knihu. Jmenuje se Zelená kosmetika a pevně věřím, že se vám bude líbit. Kniha vychází z mé pracovní "knihy", která nesla stejné jméno. Je ale daleko více propracovaná a jedním slovem vymazlená.



Kniha má krásnou pevnou vazbu a mimo nadmíru užitné hodnoty se bude vyjímat i ve vaší knihovně. Osobně si ale myslím, že bude více než v knihovně ležet na kuchyňské lince, protože obsahuje velké množství úžasných receptů.


Nebyla bych to já, kdybych do knihy nezakomponovala povídání o surovinách. Snažila jsem se ale vypíchnout opravdu to nejpodstatnější, protože jsem vás nechtěla unudit k smrti teorií :)


Myslím si, že i teoretické informace se dají napsat jasně, stručně a výstižně. Asi se zde odrazilo mé studium na 3 VŠ, kdy jsem potřebovala z látky vypíchnout vždy jen to nejdůležitější 😂


V knize naleznete vše podstatné, co potřebujete vědět proto, aby jste si mohli začít doma vyrábět vlastní kosmetické produkty. Najdete zde třena  i stručnou kapitolu o nejčastěji využívaných bylinkách v kosmetice.


Jak jsem už psala, je zde velké množství receptů, které jsou ověřené. Můžete se jimi inspirovat a rozvíjet svůj vlastní míchací um.


Aby jste se měli od čeho "odrazit", popsala jsem i nároky jednotlivých typů pleti. Inspirací mi byla úžasná 800 stránková kniha v AJ(název naleznete v přehledu použité literatury), která pojednává o obrovském množství surovin, jejich vlastností a použitelnosti pro jednotlivé typy pleti.



 Jsem s jistá, že se bude kniha líbit, a že jí nepustíte z ruky. No a jestli najdete nějakou chybku, tak mi ji prosím odpusťte, protože jsem jenom člověk a chybovati je lidské :)

Kniha bude od středy k mání i na eshopu a jen u nás jí můžete dostat s mým věnováním - stačí si napsat text do poznámky.

Žádné komentáře:

Okomentovat