čtvrtek 30. března 2017

Zklidňující pleťový balzám

Tenhle balzám poněkud atypického složení je vhodný na zklidnění podrážděné či jemně poškozené pokožky. Obsahuje totiž panthenol a allantoin. Pozor, allantoin se v balzámu disperguje, proto může balzám po nanesení v první chvíli jako-by drhnout.

Výjimečně ilustrační foto. Zjistila jsem, že jsem si fotku vymazala :(

Rozpis na cca 110ml

25 g caprylisu
5 g kyseliny stearové
5 g včelího vosku
13 g mandlového oleje
10 g skvalanu
10 g slunečnicového oleje
10 g sacha inchi oleje
10 g arganového oleje
5 g panthenolu
1 g allantoinu
1 g vit.E acetate


Vše potřebné můžete koupit ZDE.

Mimo to budeme potřebovat misku, vodní lázeň,vhodnou dózu - já používám 2 x 50 ml a k tomu jednu 15 ml (pak mám kabelkovou verzi a můžu se o balzám s někým podělit).

Postup je velmi jednoduchý. Do misky odvážíme první 3 suroviny, vložíme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění včelího vosku. Misku vyjmeme a postupně přimícháme zbytek surovin. Balzám je třeba míchat do mírného zhoustnutí, jinak nám zůstane panthenol a allantoin ve spodní části misky. Já používám kapučínovač a misku vkládám do další misky s ledovou vodou. Díky tomu mám za minutku hotovo.

Balzám se používá na očištěnou pokožku. Stačí opravdu malé množství, které se jemně vetře do pokožky. Pokud máte pokožku, která třeba trpí praskáním, je možné slunečnicový olej nahradit ricinovým, kterému se připisují hojivé účinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat