neděle 19. března 2017

Trendy báze na minerální makeup + jeden odstín

Ptáte se proč trendy? Protože je v kurzu přirozeně zářivá pokožka ☺.Evidentně jsem se dala na vlnu Inpired by... Jak jinak si vysvětlit, že mám pro vás bázi na makeup, který bude vhodný pro téměř všechny typy pleti (s výjimkou mastné a aknózní). Inspiraci jsem našla u PHB (Loose Mineral Foundation). Je atypicky opalizující, čehož jsem se zpočátku strašně bála, protože jsem zvyklá spíš na matné verze. Jsem ale děvče odvážné, proto jsem originál vyzkoušela a víte co? Opravdu mě nadchl. Moje verze je tak na 98%? Ta dvě chybějící jsou způsobena 100% jinou velikostí částic jedné suroviny - Nitridu Boru, který je vyráběn minimálně v 5 velikostech a do sypkých makeupů se používá jiná velikost, než kterou mám k dispozici ☺. 

Rozpis na jeden makeup

2 g sericite
1 g silica
0,5 g bílý pigment do krémů a rtěnek (psala jsem, že nemám k dispozici tu správnou velikost částic ☺ )

Všechny potřebné suroviny můžete zakoupit ZDE.

Mimo to budete potřebovat tříštivý mlýnek (vyhrazený jen pro kosmetiku), nebo třecí misku s tloučkem.

Tady je patrné krytí samotné báze.


V horní části ruky je originál, ve spodní moje verze. Můj odstín je trochu jiný, přizpůsobila jsem ho vlastnímu tónu pleti.

Odstín, který vidíte, jsem vytvořila z:
0,45 g prémiového oxidu žlutého ( 3 PINCH)
0,1 g prémiového oxidu hnědého ( 2 DROP)
0,02 g modrého ultramarínu ( 1 DROP) - inspirovala jsem se orig. složením

Více inspirace na báze a barvičky můžete najít ZDE.

A originální složení je toto:
Mica (reflects light, reduces appearance of pores and fine lines), Titanium Dioxide (CI77891) (offers natural sun protection SPF15, has high coverage, helps adhere make up to the skin, reflects light) , Zinc Oxide (offers natural sun protection SPF15, has high coverage, good adherence, calms irritated skin and can be beneficial to conditions like rosacea), Silica (absorbent and controls oil production, light diffusing so reduces the appearance of fine lines and wrinkles, hypoallergenic), Boron Nitride (anti-bacterial, oil absorbing, good adherence) , Iron Oxides (CI77491, CI77493, CI77499 (oxidised, produces beautiful earthy tones), Ultramarines (CI77007) 

Žádné komentáře:

Okomentovat