sobota 11. března 2017

Tekutý rozjasňovač

Tak dneska jsem se překonala, třetí výtvor v řadě.To máte tak, když se vám po se hodně dlouhé době dostane do ruky High Balm od  Benefitu, kouknete na složení, omdlíte, a pak zatoužíte po vlastní verzi, protože jinak je High Balm prostě dekorativní klasika. Výsledek můžete samozřejmě porovnat sami, ale já jsem sama za sebe spokojená. Navíc jsem využila balení, které jsem objevila ve starých zásobách. Pokud ale vyrobíte dvojnásobné množství, můžete použít lahvičku s pumpičkou.


Rozpis na cca 10 ml 

9,4 ml květinové vody 
1,25 g sericite
0,2 g silica
0,15 g béžové slídy (2x SMIDGEN kovových měrných lžiček)
0,15 g růžové slídy  (2x SMIDGEN kovových měrných lžiček)
3 kapky cosgardu

Mimo to budeme potřebovat jednu misku, obal, metličku, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň.

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Postup je velmi  trochu odlišný, než jste zvyklé. Do misky odvážíme vosk a vodu, vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku ve vodě. Misku vyjmeme, mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs malinko zhoustne. Přidáme ultraskvalan a opatrně přidáváme všechny prášky. Mícháme do dokonalého rozptýlení všech surovin, zakonzervujeme  a za pomoci malé stříkačky přemístíme do zvolené nádobky. 
Právě kvůli tomu, že toho bude ve výsledku málo, jsem použila k výrobě květinovou vodu, která má kyselé pH a použila ke konzervaci cosgard. Taková sázka na jistotu :).


Tak a teď výsledek. High Balm je světlejší, ale je to dáno i tím, že v originále je titan.


Po rozetření není skoro vidět rozdíl. Když píšu příspěvek, mám už oba rozjasňovače na ruce hodinu a oba drží jak helvetská víra.

2 komentáře:

  1. To vypadá skvěle :) Těším se,až si jej vyrobím.
    Děkuji za úžasnou inspiraci a návody. A díky za zboží do Havířova. Stále zapomínám poslat mail. Mějte krasný sluníčkový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není zač, mě to baví, tak jsem ráda, že inspiruji ostatní.
      Taky přeji krásný den:)

      Vymazat