sobota 11. března 2017

Rozjasňovač

Frčí rozjasňovače ☺. Dobrou zprávou je, že si je můžeme vyrobit doma, rychle, levně, v barvách, které nám sluší. Jenom je třeba, aby jsme to potom nepřehnali s nanášením. Můžeme také volit intenzitu lesku. Pozor by si  měly dát hlavně majitelky pleti s rozšířenými póry, ve kterých se mrška rozjasňovač rád usazuje.

Rozjasňovač byl měl být pro denní složení lesklý, nikoliv třpytivý (to si nechme na večer, kdy je třeba oslňovat okolí :)). Pokud nevíme, jak má být podbarvený (do růžova, bronzova, zlata), pak je nejlepší volbou béžový podtón, do kterého jsem se pustila i já. Přeci jen mi není dvacet, proto růžovou už moc nemohu, to si nechám k nějakým letním šatičkám, až budu chtít působit lehce infantilně a do bonzova nemohu, pač jsem bledule.


Rozpis na 15 ml nádobku

10 kapek ultraskvalanu

Všechno pěkně jsem odměřila do nádobky malého mlýnku, provrčela a přesypala do malé 15 ml dózy. Ultraskvalan jsem přidávala kvůli zlepšení viskozity a přiléhavosti.

Tento rozjasňovač je opravdu lehoučký, s velmi příjemným opalizujícím leskem, nic přehnaně intenzivního - snad je to vidět z fotky, kde je uprostřed hřbetu dvojitá aplikace. Ten žlutý flek je modřina :)


Mládí může klidně přidat na intenzitě lesku přidáním saténové slídy . Větší částečky bych ale nevolila, protože by rozjasňovač by se opravdu neměl třpytit.

Kam aplikovat rozjasňovač se můžete podívat například ZDE, ale na webu najdete jistě plno obrázků.

Čím aplikovat :)


 Schválně jsem zde vyfotila sadu štětců, které mám ráda. Koupila jsem je v Sephora a z mého pohledu je to jedna z nejlepších sad na modelování obličeje za pomocí pudrů. Nejmenší mám na zesvětlovač a rozjasňovač, šikmo zkosený je na tmavší pudr a největším potom roztírám hrany.

Žádné komentáře:

Okomentovat