sobota 25. března 2017

Fialkovo sedmikráskový zkrášlující olej

Jupí, je tu jaro, se vší parádou. Taky jste natěšení? Já strašně, protože jaro miluju. A po letošní zimě jsem se na něj obzvlášť těšila. Tentokrát sdílím pro inspiraci velmi jednoduchý návod na skvělý zkrášlující olej, který si budete moci vyrobit doslova všichni. Tedy pokud jako  já rádi brouzdáte přírodou a víte, kde kvetou fialky a sedmikrásky. Tak šup šup, navlíknout tenisky a hurá ven ☺.


Foto je ilustrační, macerovat budu teprve i já :)

Rozpis na libovolné množství

fialky
sedmikrásky
čistý vitamín E - pořádná kapka na každých 50 ml hotového oleje

Do skleničky jemně stlačíme květy fialek a jeden den zavadlé květy sedmikrásky v poměru 1:1. Zalijeme směsí olejů a necháme v temnu, při pokojové teplotě macerovat po dobu 15 dní. Poté macerát přefiltrujeme, květy „vyždímáme“ a proces ještě jednou zopakujeme s čerstvou várkou květů. Je třeba si ohlídat čas kvetení fialek, sedmikrásky nám kvetou od jara do podzimu.
Hotový macerát bude mít jemně fialovou barvu, uskladníme ho v tmavých skleničkách, v chladu a používáme ho zejména na noc. Nanášíme ho nejlépe na noc na očištěnou pleť, kterou jsme před tím ošetřili pleťovým tonikem. Ideální je olej vklepat do ještě vlhké pokožky. Olej je vhodný pro všechny typy pokožky a při dlouhodobém používání bude viditelně rozzařovat, zjemňovat a zpevňovat pleť.
Třtinový skvalan olej navíc pěkně odlehčí a dodá pleti další důležité látky.

5 komentářů:

  1. Ahoj, to zní krásně, už mám fialky na stole.
    Ten vitamín E mám přidat už na začátku nebo až do hotového oleje?
    Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  2. já už 14 dní měla naloženo, jenomže jsem byla nedočkavá a maceraci jsem zrychlila 3h vodní lázní :)
    a už mám i fialkový krém....

    OdpovědětVymazat