sobota 15. října 2016

Masky ala Sephora

Doufám,  že jsem vás všechny pořádně navnadila,  když jsem se zmínila o své variaci na pleťové masky od Sephory.  Chodím totiž kolem a stále na mě vykukovala reklama,  tak jsem si  řekla, že se na ten zázrak podívám.  Jednu jsem koupila,  otestovala sama na sobě -  ano,  tak hluboko jsem klesla - a rozhodla se pro vlastní variace. 




Ze všeho nejdříve je třeba si obstarat ten správný netkaný textil.  Nebojte,  to jsem obstarala za vás a pokud nechcete ztrácet čas hledáním,  můžete ho koupit ZDE. I šablonu jsem za vás vyřešila (prostě jsem obkreslila tu od Sephory), jen je lépe si ji přenést a vystřihnout z tvrdého papíru (najdete jí na konci).


Nápady na jednotlivé směsi 


Níže uvedené směsi můžete brát jako inspiraci.  Množství aktivních látek na trhu je spousta,  proto se prostě můžete vyřádit do aleluja.  Jenom pozor na to,  aby jste si neumíchali nějaký šílený koktejl.  Já preferuji vždy jedním směrem zaměřenou kombinaci z cca 3 aktivek,  které dávám (s výjimkou autentických šťáv) v ne úplně maximální koncentraci. Jinými slovy,  je li někde dávkování max 10% dám ho třeba 8%,  další aktivky dám na místo max 6% jen 5% a podobně. Jen ty autentické šťávy dávkuji v max míře, tedy 10%. 

Počítejte,  že na jednu masku budete potřebovat cca 11 ml směsi,  přičemž základ mi vždy tvoří květinová voda,  výběr opět záleží na vás. 


Hydratační:
1 g Fucogel
10 kapek aloe extraktu
1 g ovesného oleje nebo skvalanu
8 ml růžové vody

Adstringentní
10 kapek aloe extraktu
3-5 kapek Seboclear
1 g ovesného oleje nebo lískooříškového oleje
8 ml levandulové vody

Anti-aging
1 g Fucogel
5 kapek Strong skin
10 kapek aloe extraktu
1 g ovesného oleje nebo skvalanu
8 ml pomerančové vody

Zklidňující
1 g růžového extraktu
5 kapek Defensil plus
1 g Fucogel
10 kapek aloe extraktu
1 g ovesného oleje nebo skvalanu
8 ml heřmánkové nebo chrpové vody

Postup je potom u všech stejný. Do malé nádobky - nejlépe kádinky odměříme suroviny, nejlépe malým kapučínovačem rychle zamícháme a ihned do kádinky napěchujeme vystřiženou masku. Rychlé rozmíchání je na místě, protože směs obsahuje olejovou složku v podobě ovesného oleje, který se jinak samozřejmě odděluje. Ovesný olej jsem měla ve vzorku (bude od příštího týdne v prodeji) a mimo všech možných skvělých benefitů působí i jako "vtahovač" účinných látek do hlubších vrstev pokožky.

Směs na masku je dobré připravovat vždy čerstvou, protože se pak nemusí nijak konzervovat.


Šablona ke stažení - vytiskněte si jí na A4



Bonus - v masce můžete strašit děti a manžela. 



3 komentáře:

  1. Děkuji za tipy, určitě si udělám minimálně tu hydratační. Když už byl zmíněn v článku ten skva1an...co říkáte na toto: http://onest.cz/cs/product/squalane-face-oil/ . Ta cena se mi zdá přitažená za vlasy, ...tvrdí, že je to čistý skvalan...je velký rozdíl v tom, z čeho je získáván...podepíše se to tak na kvalitě/ceně?...a nebo je onest značka, jak si myslím, kde člověk platí jen za jejich minimalistický design...a pocit, že mám něco od značky, která je rádoby "v kurzu" a každý musí od ní něco mít...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože máme zároveň i eshop a jsem v kontaktu s mnoha dodavateli, pak s naprosto klidným svědomím říkám, že je to zlodějina nejtěžšího kalibru. A cukrový bude u nás k mání za cca 1 měsíc. Rozdíl samozřejmě je, ale že by jeden fungoval a druhý ne, tak to není. Jistě, bude záležet na velikosti molekul, čím menší, tím dražší, ale znovu opakuji, to je brutální.

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď. Tohle přesně jsem čekala, že je to jen další zloděj na našem trhu, který oblbuje líbivou reklamou a minimalistickým designem produktů/balení/stránek, který teď frčí...
      Super, tak to od Vás pak jeden cukrový vyzkouším!

      Vymazat