čtvrtek 1. září 2016

Revitalizační balzám na ruce - krok č. II

Po peelingu je vhodné pokožku rukou ošetřit ještě balzámem na ruce. Jako krok č. II jsem tedy připravila tento balzám. Používat ho samozřejmě můžete každý den, ale hlavně na něj nezapomeňte po použití peelingu.



Rozpis na cca 100 ml

30 g slunečnicového oleje
15 g bambuckého másla
12 g jojobového oleje
11 g meruňkového oleje
11 g cetyl alkoholu
10 g cetearyl alkoholu
6 g růžového extraktu
4 g kukuřičného škrobu
2 kapky vit E
15 kapek EO pomeranč
15 kapek EO lemongrass

Mimo to budeme potřebovat 100 ml dózu, váhu, metličku, líh na dezinfekci a vodní lázeň. Vše potřebné lze zakoupit ZDE.

Do misky odvážíme oleje, máslo a vosky, vložíme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění vosků. Vyjmeme, přidáme  růžový extrakt,  škrob, vitamín E a esenciální oleje. Mícháme do zchladnutí. Balzám nám vydrží půl roku.

Balzám používáme nejlépe po peelingu. Množství cca malíčkového nehtu vmsírujeme do pokožky rukou a užíváme si hloubkové regenerace a revitalizace. Věřte, že vám vaše poděkují :)

Inspirováno Botanicals.

3 komentáře:

  1. Ahoj, tak jsem vyzkousela obe faze (I i II) a opravdu fakt dobry. Zrovna jsem se stehovala, takze ruce dostaly zabrat (vysusena treska by se zasmala) a potrebovala jsem je trochu dat do normalu. Navic, jsem na te strane Vltavy, kde je silene tvrda voda.
    Vecer ve vane jeste zkusim na holene....
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, ne sice do kanceláře, kde se dělá s papírem :), ale na noc jako regenerace opravdu výborná záležitost.
      Díky

      Vymazat
  2. tak mám jeden upgrade na tento produkt: začátkem ledna se mi objevily koutky a opar...po nanesení tohoto produktu na ruce jsem si nějak "ošmrdlala" nevědomky ústa i s defektem a nestačila jsem se divit... měsíční boj, kdy jsem bez úspěchu zkoušela vše, abych měla ústa zase zdravá, mě tato mast zachránila před věčným trápením. Hned po nanesení byly vidět znatelné projevy ústupu defektu. Po třech dnech častého mazání byly koutky i opar pryč!!!!!Takže funguje to i na opary a koutky :))))
    Poznámka: místo slunečnicového oleje jsem dala olivový a místo lemongrasse jsem dala levanduli

    OdpovědětVymazat